Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Creșterea performanței afacerilor agricole prin digitalizare

Publicat: 24 februarie 2021 - 15:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Inovațiile digitale sunt văzute drept unul dintre principalii factori care stau la baza creșterii industriei alimentare, în viitor. 

AGRIVI RevistaFerma Hero Image_b

Procesul de digitalizare permite managerilor să-și controleze fermele de la distanță și să gestioneze activitățile agricole într-un mod mai eficient, sporindu-le performanța comercială. Software-ul de gestionare a fermelor reduce la minim efortul uman, economisind, totodată, timp și crescând atât randamentul, cât și profitul. Platformele bazate pe cloud, cum ar fi AGRIVI, integrează date provenind din mai multe surse și includ sisteme de sprijin pentru deciziile importante. Toate acestea oferă cultivatorilor informații despre planificarea și gestionarea dinamice, care în mod tradițional au fost disponibile doar pentru megafermele de tip corporație.

Utilizatorii AGRIVI sunt fermierii mici și cei profesioniști, de toate dimensiunile, companii alimentare care contractează fermieri, consilieri agronomi care oferă sfaturi bazate pe date fermierilor și altor părți interesate ale lanțului valoric agricol. Experiența de a lucra împreună cu fermierii arată că toți, indiferent de dimensiunea afacerii lor, pot experimenta efecte pozitive uimitoare ȋn urma folosirii tehnologiilor digitale. Fermele mari generează seturi de date mai mari, care permit analize foarte inteligente, iar fermele mici utilizează adesea tehnologii digitale prin participarea la cooperative, ce includ deseori sute sau mii de fermieri care împărtășesc date între ei.

AGRIVI RevistaFerma_image i the text__b

Există, desigur, unele provocări pe care le aduce digitalizarea. Cea mai mare este rezistența la schimbare. Atunci când adoptă noi tehnologii, fermierii trebuie să își schimbe comportamentul și rutina pe care o au de ani de zile. Acest lucru necesită timp și nu este un proces simplu sau banal. Toate companiile care aduc tehnologii digitale fermierilor și lanțului valoric alimentar trebuie să instaleze proceduri de gestionare a schimbărilor, pentru a sprijini în mod corespunzător utilizatorii finali și pentru a asigura adoptarea cu succes a tehnologiei. Efectuarea unei schimbări este inteligentă din punct de vedere financiar, deoarece soluțiile agricole digitale ajută fermele să ȋși crească profitabilitatea. Fermieri din peste 100 de țări au recunoscut deja valoarea produselor AGRIVI și folosesc soluțiile agricole digitale pentru a-și îmbunătăți randamentele, a asigura trasabilitatea și a crește profitul.

Software-ul AGRIVI de gestionare a fermelor permite fermierilor să planifice, să monitorizeze și să analizeze cu ușurință toate activitățile. Prelucrarea, plantarea, protecția, fertilizarea, irigarea, recoltarea și toate celelalte activități sunt gestionate cu doar câteva click-uri, aducând agricultura la nivelul următor.

AGRIVI RevistaFerma_image in the text_b

Există fermieri care și-au crescut profitabilitatea cu peste 100% folosind soluțiile AGRIVI. După ce au văzut rezultate tangibile, au ȋnțeles că tehnologia este aici pentru a le face viața mai ușoară și pentru a-i ajuta să ia decizii bazate pe date, nu pe instinct. Aceste decizii pot duce la ȋmbunătățirea productivității și profitului, la reducerea deșeurilor și la protecția mediului, prin adoptarea unor practici durabile.

AGRIVI oferă suport complet pentru multiple tipuri de culturi - fructe, legume, culturi arabile, cereale, flori și altele – o caracteristică ce face sistemul atractiv pentru fermele mixte. Platforma sprijină fermele și companiile agroalimentare în atingerea unei producții de culturi sustenabile, din punct de vedere economic și ecologic.

 

 

Vizualizat: 979 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?