Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Claas investeşte în vehicule autonome

Publicat: 11 august 2022 - 15:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul german de maşini şi echipamente agricole îşi consolidează cooperarea cu start-up-ul olandez AgXeed pentru dezvoltarea şi comercializarea de vehicule agricole autonome.

Claas investeste in vehicule autonome 1_b

Prin societatea sa de investiţii Seed Green Innovations GmbH, Claas a participat la o nouă rundă de finanţare a companiei olandeze, alături de investitorul de capital de risc Amathaon Capital din München şi de o companie din grupul Amazone cu sediul în Hasbergen-Gaste. Bazele cooperării dintre Claas şi AgXeed au fost puse după prima investiţie din primăvara anului 2021, fiind extinsă în mod continuu de atunci. Prin investiţia ulterioară, Claas asigură acces suplimentar la tehnologii inovatoare pentru utilajele agricole autonome. În acelaşi timp, AgXeed beneficiază de reţeaua internaţională şi de expertiza Grupului Claas în multe domenii, de la dezvoltare până la vânzări şi service.

 

Vehicule autonome diesel-electrice


Prin urmare, chiar din această vară, dealerii Claas selectaţi din Germania şi Elveţia vor deveni parteneri de distribuţie şi service pentru gama AgBot de vehicule autonome diesel-electrice, care include în prezent versiunea pe şenile de 154 CP (115 kW) şi cele cu trei şi patru roţi care au o putere de tracţiune de 74 cai putere (55 kW).

Claas investeste in vehicule autonome 2_b


Posibilitatea închirierii


Pe lângă roboţii agricoli puşi în vânzare, vor fi disponibile şi modele pentru închiriere, menite să faciliteze accesul clienţilor la tehnologia agricolă autonomă şi să permită testarea extensivă în propriile structuri de operare. În acest scop, Claas Vertriebsgesellschaft mbH (CVG) a inclus deja doi roboţi agricoli în portofoliul First Claas Rental. Între timp, AgXeed intenţionează să accelereze şi mai mult dezvoltarea de soluţii eficiente şi holistice pentru procese agricole, alături de partenerii săi. Optimizarea performanţei de cultivare şi calitatea muncii sunt în centrul atenţiei când vine vorba de implementarea tehnologiilor ce ţin de operarea în câmp deschis a vehiculelor autonome. Datorită diferitelor orizonturi de expertiză ale AgXeed, Claas şi Amazone, provocările tehnologiei de siguranţă pot fi abordate cu o eficienţă excepţională.

Claas investeste in vehicule autonome 3_b


O ”ARMATĂ” DE ROBOŢI AGRICOLI


Start-up-ul olandez AgXeed B.V. oferă un sistem agricol inteligent, sustenabil şi complet autonom, cu hardware scalabil, instrumente de planificare virtuală şi modele de date cuprinzătoare, fiind astfel una dintre companiile lider în aceste zone din Europa în momentul de faţă. După lansarea versiunii pe şenile, în 2020, un an mai târziu a fost prezentat un robot agricol cu trei roţi destinat lucrului în vii şi livezi, căruia i s-a alăturat recent robotul agricol cu patru roţi. Toate aceste vehicule autonome sunt echipate cu motoare hibrid de tip diesel-electric.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1305 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?