Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce aplicaţii preferă fermierii?

Publicat: 29 mai 2020 - 16:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Care credeţi că au fost cele mai utilizate 5 aplicaţii destinate agriculturii în 2019, de către fermieri? Iată topul preferinţelor!

  1. RRXtend Spray este una dintre cele mai folosite aplicaţii agricole. Aceasta ajută fermierii să planifice tratamentele fitosanitare astfel încât să lucreaze cât mai eficient. Aceasta se întâmplă prin furnizarea unor previziuni meteorologice precise, inclusiv probabilităţile de risc privind schimbările bruşte de temperaturi şi precipitaţii. Aplicaţia oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea şi de a păstra înregistrările. Funcţia de prognoză îi ajută pe agricultori să identifice condiţiile meteorologice şi riscul de schimbare a vremii înainte de a începe anumite acţiuni de pulverizare. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS, însă NU poate fi accesată din România. Asemănătoare însă, şi disponibilă pentru fermierii români este Aplicaţia Farmi!  

aplicaţii agro 1_b

  1. FieldCheck este cea de-a doua pe lista de aplicaţii mobile preferate de  agricultori. Ea permite fermierilor care vor să aplice tratamente cu pesticide în câmp să localizeze cu uşurinţă solele cultivate, dar şi locaţiile în care sunt amplasate albine, pentru a evita anumite accidente de intoxicare a acestora. Totul este posibil de pe dispozitivul mobil sau tabletă. Cu funcţionalitate crescută şi uşurinţă de utilizare, pictograme mai mari, dar şi posibilitatea de a alege locaţia de căutare dorită prin GPS, aplicaţia va aduce utilizatorilor platformele FieldWatch existente chiar mai rapid şi mai uşor decât înainte. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS, însă NU poate fi accesată din România.  

aplicatii agro 2_b

  1. Kugler Timing, a treia dintre aplicaţii de top, oferă calendarul aplicării îngrăşămintelor şi recomandări ale produselor pentru o gamă largă de culturi. Pentru a găsi produsul Kugler ideal, împreună cu rata de aplicare şi calendarul, pur şi simplu selectaţi tipul de cultură dintr-o listă cu 11 opţiuni diferite şi alegeţi stadiul de creştere pe baza unei ilustraţii care arată fiecare etapă de dezvoltare a plantelor de la răsărire până la recoltare. Aplicaţia listează cele mai eficiente produse pentru acea etapă de creştere, împreună cu doza optimă potrivită suprafeţei cultivate pe care doriţi să aplicaţi produsul. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS. În mod asemănător funcţionează şi Xarvio.

aplicaţii agro 3_b

  1. Agsense App oferă utilizatorilor capacitatea sporită de a monitoriza şi controla de la distanţă întreaga operaţie de irigare de oriunde şi oricând. Funcţiile adăugate recent oferă noi opţiuni pentru un control şi mai precis al dispozitivelor, grafică simplificată şi unele îmbunătăţiri de navigare. Dispozitivele AgSense multiple pot fi sortate în grupuri, ceea ce face mai uşoară configurarea unui program de irigare pentru toate dispozitivele dintr-un grup. Cultivatorii pot seta, cu ajutorul acestei aplicaţii, de asemenea, unghiuri de precizie cu identificare prin GPS. Noul grafic „Alocare anuală” a fost adăugat pentru a îmbunătăţi urmărirea utilizării apei pe parcursul unui sezon de irigare. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS.

 aplicaÅ£ii agro 4_b

  1. Agrellus este printre puţinele aplicaţii mobile care poate fi numită şi “piaţă online”, pentru că reuneşte cumpărătorii şi vânzătorii de produse şi mărfuri agricole. Aplicaţia reprezintă o soluţie care adună laolaltă spre comercializare peste 7.000 de produse agricole. Găsiţi produsele potrivite în cantităţile de care aveţi nevoie. Solicitaţi cotaţii de la mai mulţi dealeri, stabiliţi termene de livrare care corespund nevoilor dumneavoastră agricole. Cu Agrellus, membrii pot personaliza cererile pe baza recoltării; pot alege produse specifice precum insecticide, erbicide, seminţe şi altele; tot cu ajutorul acestei aplicaţii fermierii pot selecta sau primi sfaturi despre doze corecte sau cel mai bun produs pentru nevoile lor.

aplicaţii agro 5_b

Vizualizat: 956 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?