Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Autoagri, transportator autonom de utilaje

Publicat: 09 noiembrie 2021 - 15:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O companie norvegiană dezvoltă un transportator autonom de utilaje pentru agricultură, care oferă costuri cu 60% mai mici decât un tractor convențional. Iată ce face diferit robotul Autoagri IC20 HD şi de ce este interesant!

Autoagri IC20 HD este un transportor de utilaje pentru agricultură cu conducere autonomă. Dezvoltat în Norvegia de o companie relativ mică, Autoagri IC20 este propulsat de un sistem plug-in hybrid sau pur electric. Există câteva caracteristici deosebite care fac ca tractorul autonom să fie interesant.

 

Ce poate face Autoagri IC20?


Autoagri IC20 HD este un transportor de utilaje cu conducere autonomă pentru agricultură, dar şi pentru activităţi non-agricole, cum ar fi spaţiile verzi sau aeroporturile. Cu acţionarea sa electrică sau diesel-electrică şi cu spaţiul de fixare, Autoagri este suficient de bun pentru a fi comparabil cu roboţii de câmp Agrointelli, deja bine-cunoscuţi, sau cu Agbot de la Agxeed.

Autoagri este construit cu un cadru oscilant, el nu ridică uneltele în spate, ca în cazul tractoarelor, ci le ataşează. Spre deosebire de mulţi roboţi de teren, echipa de dezvoltare se bazează pe spaţiile de ataşare existente pentru tractoare.

Autoagri IC20 HD ”agață” echipamentele prin intermediul unei legături standard în trei puncte cu categoria KAT 2. Un cuplu de priză cu 540 şi 1.000 rpm acţionează uneltele. Capacitatea de ridicare este de două tone.

 Autoagri, transportator autonom de utilaje (2)_b

Autoagri IC 20 se deplasează în mod autonom şi preia ataşamentele


Cum este acţionat Autoagri IC20?


Fiecare roată are o unitate electrică proprie folosită pentru a acţiona. În plus, fiecare dintre cele patru roţi are un alt motor electric care o poate roti la 360 de grade. De exemplu, Autoagri se poate deplasa lateral, dar poate şi să se rotească pe propria axă. Pompele hidraulice şi arborele PTO sunt, de asemenea, acţionate de motoare electrice.

Autoagri, în versiunea IC 20 HD, va funcţiona pe bază de motorină şi electricitate. Motorul diesel produce 60 CP şi antrenează un generator, care, totuşi, nu alimentează direct motoarele electrice, ci doar încarcă bateriile cu litiu. Autoagri IC 20 E este alimentat exclusiv cu energie electrică.

Autoagri poate fi controlat de la distanţă prin intermediul unei tablete sau telefon inteligent. Nu se ştie însă când va fi disponibil Autoagri IC20 pe piaţa din Europa.

 Autoagri, transportator autonom de utilaje (1)_b


COSTURI CU 60% MAI MICI


Potrivit reprezentanţilor Autoagri cu privire la tractorul autonom, avantajele unui astfel de tractor-robot sunt multiple şi de necontestat. În comparaţie cu tractoarele convenţionale, acest transportator autonom de utilaje ar trebui să economisească 60% din costuri, să producă cu 30% mai puţină compactare a solului, iar emisiile lui de CO2 să fie cu 40% mai mici.

 

un articol de

PAULA CIUPAG

Vizualizat: 567 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?