Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Australia trece la electro-erbicidare

Publicat: 30 aprilie 2022 - 16:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un dispozitiv non-chimic, de plivire, care foloseşte electricitatea pentru a distruge plantele nedorite, va fi testat pentru a determina dacă aceasta este soluţia optimă pentru controlul durabil al buruienilor în Australia.

Departamentul Industriilor Primare şi Dezvoltare Regională a statului Australia de Vest, cu sprijinul producătorului global de maşini şi echipamente agricole CNH Industrial, a demarat un ambiţios proiect la antipozi prin care se urmăreşte validarea soluţiei de combatere a buruienilor din culturile agricole cu ajutorul impulsurilor electrice. De asemenea, cele două entităţi îşi propun să afle care buruieni sunt cel mai uşor de controlat cu ajutorul electricităţii şi care ar fi potenţialele utilizări ale tehnologiei în agricultura australiană, pentru a genera economii de costuri şi a crește randamentul culturilor.

 Zasso Electroherb1_b


Cum funcţionează tehnologia?


Proiectul implică utilizarea unui echipament dezvoltat de compania elveţiană Zasso (la care CNH este acţionar minoritar), comercializat sub denumirile de Electroherb sau XPower, care foloseşte puterea mecanică pentru a produce un curent de înaltă tensiune, ce este apoi aplicat direct plantelor printr-o serie de electrozi montaţi în spatele sau în faţa tractorului. Procedura de aplicare a impulsurilor electrice constă în descărcarea energiei electrice direct în plantă prin atingerea acesteia cu un aplicator electric, ceea ce provoacă distrugerea pereţilor celulari şi implicit ofilirea plantei sau suprimarea dezvoltării ulterioare a acesteia.

Tehnologia nu a mai fost testată până acum în condiţiile de teren din Australia, deşi este folosită în Europa la scară mică în horticultură şi pentru combaterea buruienilor de pe marginea drumurilor.

 

Reducerea dependenţei de substanţe chimice


Controlul electric al buruienilor ar putea face parte dintr-o soluţie integrată pentru a reduce dependenţa de substanţele chimice şi pentru a crea sisteme agricole mai durabile. „Găsirea unor strategii alternative de control al buruienilor faţă de măsurile chimice este importantă în Australia, datorită ratei crescânde de rezistenţă la erbicide şi a cerinţelor din ce în ce mai exigente ale pieţei”, au remarcat coordonatorii acestui proiect.

 

Urmăreşte un scurt filmuleţ pentru a înţelege cum funcţionează tehnologia Zasso Electroherb!

 

 

BURUIENI ȚINTĂ


Cercetarea va viza buruienile rezistente la erbicide, cum ar fi raigrasul anual şi ridichea sălbatică, precum şi buruienile care provoacă daune însemnate culturilor agricole, inclusiv buruienile perene.

Un studiu preliminar efectuat pe parcele mici a indicat că plantele voluntare (care cresc pe cont propriu din seminţe ce nu au fost însămânţate intenţionat) şi buruienile de iarbă ar putea fi cel mai greu de combătut, din cauza suprafeţei mari a aparatului foliar şi a ramificării extinse a rădăcinilor şi lăstarilor.

 Zasso Electroherb2_b

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 2255 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?