Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ar putea agricultura digitală să îi ajute pe fermieri să economisească bani?

Publicat: 18 decembrie 2020 - 15:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Digitalizarea agriculturii este singura modalitate prin care se poate crește competitivitatea producției agricole în scurt timp, chiar și în primii doi ani de implementare. 

 AGRIVI_Digitalizare_Agricultura_423_b

Majoritatea celorlalte soluții pentru îmbunătățirea productivității agricole dau rezultate doar după o perioadă îndelungată, adesea fiind nevoie de peste 10 ani pentru a vedea efectele complete. Experiența a dovedit că fermierii își cresc deja profitabilitatea de la 50, până la 100%, în primii doi ani de utilizare a soluțiilor agricole digitale. Câștigurile mai mari datorate digitalizării fac agricultura mai atractivă, motivând astfel noua generație de fermieri să preia afacerile de familie și să își extindă fermele.

Digitalizarea previne cele trei pierderi anuale ale fermierilor

Soluțiile digitale oferă beneficii importante fermierilor, ajutându-i pe aceștia să evite cele trei pierderi de pe parcursul unui an. Prima pierdere înregistrată de fermieri are loc în timpul planificării producției. Fără date precise privind calitatea solului și fără a se cunoaște nevoile reale ale culturilor, este imposibil să se calculeze, în mod optim, aporturile necesare pentru sezon. Multe studii au demonstrat, iar noi am confirmat cu mii de fermieri care folosesc software-ul nostru pentru gestionarea producției unei ferme, că digitalizarea și agricultura de precizie reduc pierderile de îngrășăminte, de produse pentru protecția culturilor și de alte materii folosite în producție, chiar și cu până la 30%.

A doua pierdere are loc în timpul sezonului și este cauzată, în principal, de raționamentul greșit al fermierilor atunci când aplică practicile agricole. Protecția culturilor târzii împotriva dăunătorilor și a bolilor este responsabilă de pierderi de randament cuprinse între 20 și 40% în fiecare an, iar acesta este doar un factor care afectează randamentul. Soluțiile digitale îi ajută pe fermieri să ia decizii în timp util, bazate pe fapte și pe situația în timp real de pe câmpuri. Spre exemplu, software-ul AGRIVI monitorizează continuu condițiile meteorologice de pe câmpuri și alertează fermierii în cazul în care există riscul de vreme rea, dăunători și boli.

Cea de-a treia pierdere înregistrată de fermieri are loc în timpul vânzării produsului, atunci când prețul pentru roadele lor depinde de calitatea reală și de capacitatea de a garanta siguranța alimentelor. Cererea de a demonstra trasabilitatea alimentelor este în continuă creștere, atât din partea consumatorilor, cât și din partea comercianților cu amănuntul care cumpără direct de la fermieri. Fermierii trebuie să indice pe fiecare produs când și unde a fost plantat, cu ce produse a fost tratat și valoarea sa nutritivă. Fără digitalizarea fiecărei etape de producție, este imposibil ca aceste informații să fie prezentate în mod transparent.

 AGRIVI_Digitalizare_Agricultura_b

Experiența fermierilor este prezentă. Digitalizarea elimină aceste trei pierderi anuale din producția agricolă, oferă rezultate măsurabile și îi ajută pe fermieri să obțină mai mult profir și să-și asigure o viață mai bună. Implementarea soluțiilor digitale nu este dificilă, fermierii pot începe să le folosească rapid, indiferent de mărimea producției lor. Software-ul de gestionare a fermei AGRIVI este disponibil atât pentru calculator, cât și pentru telefonul mobil și este ușor de utilizat. Singurul obicei pe care fermierii trebuie să și-l formeze este acela de a introduce, în mod regulat, date, iar restul este furnizat de platformă - de la informații și sugestii, până la alarme de avertizare. Motivația este simplă, cu 50 până la 100% mai mult profit în buzunarul fermierilor.

Agricultura digitală în România

Software-ul AGRIVI este una dintre soluțiile de top de gestionare a fermelor, de la nivel mondial, fiind utilizat de fermieri din peste 100 de țări. Fermierii din România folosesc software-ul AGRIVI în limba română, iar echipa AGRIVI România sprijină fermierii în îmbunătățirea rentabilității fermelor lor cu soluții AGRIVI. Începutul cu software-ul AGRIVI este simplu - fermierii trebuie doar să se înregistreze pe site-ul AGRIVI, să-și introducă câmpurile agricole, iar informațiile în timp real din câmpurile lor vor fi vizibile zilnic.

Un articol scris de Matija Zulj, Director executiv la AGRIVI

Digitalizare_Agricultura_AGRIVI_372_b

Vizualizat: 1410 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?