Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AgroAPPS recomandate în 2022

Publicat: 23 mai 2022 - 17:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Care sunt tendinţele în dezvoltarea aplicaţiilor mobile pentru agricultura zilelor noastre şi ce ne putem aştepta să vedem în ferme în acest an? Aflăm din cel mai recent sondaj al Statista!

Statista - operatorul numărul unu în lume în privinţa sondajelor - arată că integrarea aplicaţiilor mobile în piaţă este o tendință tot mai mare. Însă furnizorii realizează că utilizatorii nu doresc să folosească o multitudine de aplicaţii diferite în fiecare zi, în timp ce producătorii înşişi îşi pierd apetitul de a investi într-o aplicaţie care are doar o utilizare minimă.

Iată aşadar, cele mai noi aplicaţii agricole disponibile pentru Android, iPad sau iPhone. Le-am structurat pe categorii, în funcţie de domeniul de aplicare.

 Foto 1 impact TOP APLICAÅ¢II AGRICOLE ÃŽN 2022_b


ÎN CÂMP


Farm21 - permite cultivatorilor şi consultanţilor să salveze şi să partajeze datele culese din plantații. Cu această aplicaţie creaţi rapoarte de creşterea plantelor, apariţia unor boli, insecte, necesarul de apă şi alte rapoarte pentru a urmări culturile în timpul sezonului. Totul este stocat central pe platforma de pe care puteţi împărtăşi informaţii cu consilierul, cultivatorul şi clienţii dvs. Activaţi senzorii Farm21 din mers cu scannerul de coduri QR încorporat, pentru o instalare rapidă şi uşoară a senzorului.

Foto 2 - Farm21_b


GeoPard- o aplicaţie mobilă bazată pe cloud pentru date agricole de precizie cu capabilităţi de ”business intelligence”. Hărţile de prescripţie GeoPard Variable Rate (VR) sunt utilizate pentru fertilizare, protecţia culturilor, însămânţare, irigare, uscare şi optimizarea aporturilor şi a randamentului culturilor, păstrând în acelaşi timp resursele. GeoPard oferă hărţi offline, planificare a prelevării de sol, analiză a rezultatelor eşantionării solului, integrarea centrului MyJohnDeere Ops, vizualizare şi analiză a datelor aşa cum sunt aplicate şi multe altele.

 

Foto 3 GeoPard-Agriculture_b

 

SEMINŢE


E-Luminate Mobile. Fermierii Golden Harvest au acum acces la platforma digitală de agronomie concepută pentru a oferi informaţii în timp util direct de la consilierii lor de încredere din domeniul furnizării de seminţe. Aplicaţia E-Luminate Mobile îi ajută pe fermieri să obţină o privire în timp real asupra fermei lor şi să-şi vadă datele într-un mod nou — totul de pe smartphone-ul sau tableta lor iOS. Suita de caracteristici E-Luminate Mobile include crearea şi editarea câmpurilor şi revizuirea datelor de câmp, inclusiv randamentul plantat, imagini, cercetare, vreme, monitorizarea culturilor şi multe altele.

Foto 4 E-Luminate-Mobile_b


Aplicaţia Drift organizează informaţiile despre trăsăturile seminţelor în câmpurile dvs. şi în câmpurile învecinate pentru a atenua potenţialele daune provocate de pulverizarea în fiecare sezon. Aplicaţia elimină nesiguranţa cu privire la momentul şi locul pulverizării prin generarea automată a „listei de sarcini” a Planificatorului de pulverizare. Acesta afişează câmpurile fermierului în ordinea indicelui de pulverizare, care ia în considerare condiţiile meteorologice actuale, trăsăturile seminţelor/compatibilităţile erbicide din câmpurile dvs. şi câmpurile din jur, precum şi presiunea şi dimensiunea duzei. Scopul aplicaţiei Drift este de a oferi cultivatorilor şi aplicatorilor un instrument uşor de utilizat pentru a gestiona operaţiunile de pulverizare, astfel încât să putem pulveriza mai mult erbicid la ţintă, menţinând câmpurile curate şi protejându-ne de pericole în viitor.

 

Foto 5 Drift-App_b

 

SOL


Traction Field oferă o experienţă perfectă pentru colectarea şi gestionarea probelor de sol în funcţie de grilă sau zonă. Începeţi cu încărcarea limitelor, punctelor ţintă şi zonelor pentru fiecare câmp din fişierele de date istorice. De asemenea, puteţi să mapaţi limitele câmpurilor şi grilele de aspect pentru eşantionare din mers. Navigaţi cu uşurinţă la fiecare punct sau zonă ţintă. Aplicaţia poate exporta toate datele într-un format shapefile, făcându-l compatibil cu majoritatea soluţiilor de cartografiere agricolă.

Foto 6 Traction-Field-App2_b


BeCrop - o tehnologie proprie dezvoltată de Biome Makers, care integrează genomica, AI şi date agricole pentru a identifica biomarkerii microbieni şi pentru a oferi o explicaţie semnificativă a funcţiei solului în agricultură, inclusiv biodiversitatea, vulnerabilitatea culturilor şi nutriţia. Biome Makers oferă un test microbiologic de sol bazat pe analize genetice şi sisteme de învăţare automată. 

 

un articol de

PAULA CIUPAG

Vizualizat: 666 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?