Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agricultura 4.0: Echilibru corect, producții mai bune

Publicat: 03 februarie 2021 - 18:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF investește continuu în cercetare și dezvoltare, având la bază criterii clare de durabilitate şi care susțin utilizarea eficientă a resurselor și reduc amprenta de mediu.

Conferinţa internaţională de presă BASF - "Sustenabilitatea agriculturii" a avut drept motto „Right balance. Better yield” (Echilibru corect. Producţie mai bună).
BASF este activă în domeniul agriculturii ecologice de mulți ani și oferă numeroase soluţii durabile. De exemplu, fungicidul Revysol® asigură o creștere a producției de grâu cu 4%, protejând și habitatul natural. De asemenea, aplicarea țintită a soluțiilor biologice, cum ar fi feromonii RAK®, care împiedică înmulțirea anumitor dăunători, sunt soluții complementare celor convenționale.

 

Convențional vs. organic

 

Între producția convențională şi cea organică, principala problemă este cea a scalabilității. „E dificil să concepem tehnologii care să permită obţinerea aceluiași randament în aceleași zone, la aceleaşi culturi, trecând de la producţia convenţională la cea ecologică”, a remarcat Livio Tedeschi, vicepreședinte senior al diviziei BASF Agricultural Solutions din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

 Foto 3 cercetare_b

 

Combinația de tehnologii

 

Acum se interzic o mulţime de ingrediente active, dar BASF consideră că agricultura inteligentă şi tehnologia Smart Spring va permite o mai bună gestionare a aplicării produselor pentru protecţia plantelor (PPP) la nivel individual fiecărei buruieni sau plante de cultură. „Trebuie să avem o abordare integrată a ceea ce vrem să realizăm: creșterea randamentelor (la hectar) și realizarea acelor condiții de minimizare a emisiilor de CO2, în paralel cu conservarea biodiversității. Și pentru asta există întotdeauna cea mai bună combinație de tehnologii, care pentru unii poate fi convenţională, pentru alţii organică. Deci, abordarea corectă este să folosim cele mai bune tehnologii pe care le avem, fără a încerca o clasificare foarte artificială şi care s-ar putea să nu ne aducă la nivelul de productivitate de care avem nevoie în perioada următoare", a mai spus Livio Tedeschi.

 

Grâul hibrid are un potențial imens de producție

 

Dar sporirea biodiversităţii și reducerea la minimum a emisiilor de CO2 pe terenurile agricole trebuie făcute în paralel cu creșterea randamentelor. Printre soluţiile propuse de BASF se numără şi grâul hibrid. „Atunci când vine vorba de soiuri noi, reproducerea şi amelioararea constituie un proces în continuă evoluție şi suntem foarte încrezători că grâul hibrid va avea un potențial foarte mare de producţie", consideră Vincent Gros, președintele BASF Agricultural Solutions.
Este de aşteptat ca grâul hibrid produs de BASF să fie lansat la jumătatea deceniului în toate pieţele majore producătoare de grâu din Europa. Dar aprobarea statelor membre poate varia și așa apar uneori diferențe de unul sau doi ani.

BASF grau hibrid_b

Sursa foto: www.basf.com

Foto 2 Vincent Gros_b

Vincent Gros

JOINT-VENTURE BOSCH ŞI BASF
Bosch și BASF Digital Farming au semnat un acord joint-venture pentru a comercializa, la nivel global, soluții agricole inteligente dintr-o singură sursă. Această colaborare va ușura munca fermierilor și îi va ajuta să beneficieze de pe urma soluțiilor digitale.
Acordul a fost semnat în noiembrie 2020 și va fi urmat de înființarea unei noi companii cu sediul la Köln - Germania, în primul trimestru al anului 2021. Colaborarea este supusă aprobării autorităților antitrust şi nu au fost prezentate detalii financiare.
Citiți detalii în numărul viitor al revistei Ferma!


un articol de
GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 827 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?