Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Yara îşi reduce producţia din cauza creşterii preţurilor la gaze

Publicat: 22 martie 2022 - 12:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca o consecinţă a creşterii preţurilor la un nivel record la gaze naturale în Europa, norvegienii de la Yara şi-au redus temporar producţia la fabricile sale din Ferrara (Italia) şi Le Havre (Franţa).

Cele două fabrici au o capacitate anuală combinată de 1 milion de tone de amoniac şi 0,9 milioane de tone de uree. Inclusiv optimizarea şi întreţinerea la alte unităţi de producţie, dar şi producţia europeană de amoniac şi uree a Yara este de aşteptat să funcţioneze la o capacitate redusă până spre sfârşitul lunii.

foto art15_b 

PIAŢĂ DIFICILĂ, PRODUCŢIE REDUSĂ!


Reprezentanţii grupului norvegian susţin că vor continua să monitorizeze situaţia şi, în măsura posibilului, să folosească sistemul său global de producţie pentru a continua să aprovizioneze clienţii şi să asigure continuitatea în lanţurile de aprovizionare cu alimente, dar reducând producţia acolo unde este necesar din cauza condiţiilor de piaţă dificilă.

Lider mondial în domeniul nutriţiei plantelor, Yara International ASA deţine în prezent o cotă de piaţă de aproximativ 20% din comerţul global cu amoniac, principala zonă de activitate a sa fiind producţia de îngrăşăminte pe bază de azot. Guvernul norvegian deţine mai mult de o treime din Yara şi este cel mai mare acţionar al acesteia.

LIVIU GORDEA

 

Vizualizat: 558 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?