Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VINUL de Jidvei, o POVESTE „aromată” cu IMPLICARE şi TEHNOLOGIZARE!

Publicat: 30 mai 2017 - 12:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Povestea vinului de la Jidvei ar fi acum incompletă fără măreţia acestui aşezământ - Castelul de la Cetatea de Baltă. Când îl priveşti pe “tânărul de 87 ani” Liviu Necşulescu, te gândeşti altfel la vin. Ca la elixirul tinereţii din poveştile nemuritoare ale neamului nostru.

Pe dealurile Târnavelor, unde soarele se prinde în horă cu viile de la răsărit până la apus, grupul Jidvei a tehnologizat producţia de vin la clasa cea mai înaltă. Asta pentru că, aşa cum spune directorul de vinificaţie Ioan Buia, vinul poartă amprenta podgoriei, a soiului şi a tehnologiei. Dar şi a geniului său creator.
Dar curăţenia şi tehnologia sunt garanţia unui vin care va creşte frumos sub grija familiei Necşulescu, două condiţii pe care le-au asigurat prin intermediul a trei proiecte europene de investiţii în cramele unde îşi vinifică vinul. Asta după ce au replantat, prin programul de reconversie, peste 1.800 hectare din cele 2.460 ha deţinute.

in-crama-jidvei-01_b

Investiţii impresionante!
Crama din Jidvei a beneficiat de un proiect în valoare de patru milioane de euro. Un altul, de două milioane de euro, a susţinut construirea Cramei din Blaj iar un proiect în valoare de patru milioane de euro a fost destinat Cramei de la Tăuni. Aici au inaugurat, în anul 2014, cea mai mare cramă gravitaţională din sud-estul Europei. Pentru distilatele din vin folosesc Crama de la Bălcaciu. Tot în această localitate, familia Necşulescu deţine şi o fermă de vaci cu lapte cu vreo 400 de capete. Un lapte cu aromă de Traminer şi dulceaţă de Muscat Ottonel.

crama-jidvei-02_b

Jidvei reprezintă o adevărată industrie a vinului. 22 milioane de litri de vin premium se îmbuteliază aici pe o linie care are o capacitate de 120.000 sticle/zi.

Aflaţi povestea vinului de Jidvei, dar şi a castelului de la Cetatea de Baltă, din revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 1252 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?