Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VINUL de Jidvei, o POVESTE „aromată” cu IMPLICARE şi TEHNOLOGIZARE!

Publicat: 30 mai 2017 - 12:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Povestea vinului de la Jidvei ar fi acum incompletă fără măreţia acestui aşezământ - Castelul de la Cetatea de Baltă. Când îl priveşti pe “tânărul de 87 ani” Liviu Necşulescu, te gândeşti altfel la vin. Ca la elixirul tinereţii din poveştile nemuritoare ale neamului nostru.

Pe dealurile Târnavelor, unde soarele se prinde în horă cu viile de la răsărit până la apus, grupul Jidvei a tehnologizat producţia de vin la clasa cea mai înaltă. Asta pentru că, aşa cum spune directorul de vinificaţie Ioan Buia, vinul poartă amprenta podgoriei, a soiului şi a tehnologiei. Dar şi a geniului său creator.
Dar curăţenia şi tehnologia sunt garanţia unui vin care va creşte frumos sub grija familiei Necşulescu, două condiţii pe care le-au asigurat prin intermediul a trei proiecte europene de investiţii în cramele unde îşi vinifică vinul. Asta după ce au replantat, prin programul de reconversie, peste 1.800 hectare din cele 2.460 ha deţinute.

in-crama-jidvei-01_b

Investiţii impresionante!
Crama din Jidvei a beneficiat de un proiect în valoare de patru milioane de euro. Un altul, de două milioane de euro, a susţinut construirea Cramei din Blaj iar un proiect în valoare de patru milioane de euro a fost destinat Cramei de la Tăuni. Aici au inaugurat, în anul 2014, cea mai mare cramă gravitaţională din sud-estul Europei. Pentru distilatele din vin folosesc Crama de la Bălcaciu. Tot în această localitate, familia Necşulescu deţine şi o fermă de vaci cu lapte cu vreo 400 de capete. Un lapte cu aromă de Traminer şi dulceaţă de Muscat Ottonel.

crama-jidvei-02_b

Jidvei reprezintă o adevărată industrie a vinului. 22 milioane de litri de vin premium se îmbuteliază aici pe o linie care are o capacitate de 120.000 sticle/zi.

Aflaţi povestea vinului de Jidvei, dar şi a castelului de la Cetatea de Baltă, din revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 1483 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?