Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un fermier român a investit în Rusia!

Publicat: 16 martie 2018 - 12:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Gălăţeanul Andrei Banaga a cumpărat o suprafaţă de 5000 de hectare de teren arabil în inima Rusiei!

Om cu afaceri solide în agricultura gălăţeană, Andrei Banaga a dat o lovitură pe piaţa imobiliară (cel puţin de imagine), cumpărând o suprafaţă de teren arabil în stepa rusească. Sursele noastre destul de bine informate ne-au dezvăluit faptul că pentru această tranzacţie au avut loc mai multe runde de discuţii şi negocieri, ştiut fiind faptul că Andrei Banaga este un redutabil negociator. Fermierul gălăţean a avut şi are alături de el un partener moldovean care s-a implicat direct realizarea afacerii. Noua proprietate este situată la o distanţă de mai bine de 200 km de capitala Rusiei, în regiunea Moscova, o zonă situată în bazinul roditor al râurilor Volga, Oka, Klijasma şi Moscova. Preţul de tranzacţionare ar fost de circa 2 milioane şi jumătate de dolari şi se dovedeşte a fi unul bun.
Potrivit portalului Agroinfo, terenurile agricole din Rusia sunt printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană şi pornesc de la 250 dolari (USD) pe hectar, valoare ce reprezintă câteva procente din preţul mediu al terenurilor agricole în statele comunitare.

Agrocov - o companie de top
Pentru Andrei Banaga, “aventura” cu pământurile muscalilor este o provocare pe care şi-a asumat-o. În judeţul Galaţi (comuna Independenţa), exploatează o suprafaţă de peste 2.500 de hectare de teren, mare parte preluat în arendă. De acest agribusiness se ocupă cu destulă pricepere şi vocaţie Adrian Tuhuţ, ginerele său, un tânăr IT-ist care a preluat din mers întreaga activitate cu toate problemele sale. Ambiţia lui Tuhuţ este de a introduce pe scară largă informatizarea în acest agribusiness de succes.
La începuturi, în anul 2003, Andrei Banaga a fost asociat cu Ion Bujor şi împreună au înfiinţat firma Agrocov, una dintre companiile de top din agricultura gălăţeană, care la un moment dat ajunsese să cultive peste 6.000 de hectare.
În anul 2016, cifra de afaceri înregistrată de Agrocov s-a ridicat la fix 29.975.818 lei, în timp ce profitul net s-a cifrat la aproape un milion (916.198 lei). Investiţiile în tehnică de mecanizare şi capacităţi de depozitare pe linia modernizării companiei s-au ridicat la câteva milioane de euro, iar numărul angajaţilor a ajuns la 15.
De asemenea, Andrei Banaga conduce din poziţia de preşedinte o instituție financiară nebancară, Covcredit IFN SA, care în anul 2016 a avut un profit net de 844.766 lei, raportat la o cifră de afaceri zero, dar şi Casa de Ajutor Reciproc Covurlui din Galaţi.

Andrei Banaga_b

Vizualizat: 1691 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?