Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE reduce taxele vamale pentru importurile de carne din America de Sud

Publicat: 05 iulie 2019 - 15:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia UE a făcut public textul de principiu al acordului cu statele membre Mercosur. Acest document nu este un text juridic, ci mai degrabă rezumă rezultatele negocierilor pentru partea comercială a Acordului de asociere UE-Mercosur și va fi supus unei transcrieri finale.

În secțiunea "Accesul pe piață pentru bunurile agricole", se menţionează că taxele vamale vor fi eliminate treptat cu până la 93% din tarifele existente pentru exporturile agroalimentare ale UE. În acelaşi timp, UE va liberaliza 82% din importurile agricole, restul importurilor fiind supuse angajamentelor de liberalizare parțială, inclusiv cotele tarifare pentru produsele mai sensibile iar un număr foarte mic de produse vor excluse în totalitate, conform acordului.

Acord pentru carnea de vită, pasăre şi porc

Pentru carnea de vită, Acordul prevede că pentru cota de 99 mii tone carcasă (CWE - carcass weight equivalent), anunțată vineri, taxele vor fi de 7,5% "in-quota rate" și cota va fi împărțită în 55% produse proaspete și 45% congelate. Volumul va fi acceptat treptat, în șase etape anuale egale.

Pentru carnea de pasăre, textul Acordului prevede 180 mii tone CWE fără taxe vamale, împărțite în 50% cu os și 50% fără os. Volumul va fi introdus treptat în șase etape anuale egale.

În sfârșit, în ceea ce privește carnea de porc, se aprobă următoarele: "25 mii tone, cu o taxă în cotă de 83 EUR/tonă. Volumul va fi introdus treptat în șase etape anuale egale.

De asemenea, au mai fost încheiate acorduri privind: zahărul; etanolul; orezul; mierea de albine şi porumbul dulce.

UE_Mercosur_b

Cotele de export ale produselor lactate din UE

Contingentele tarifare reciproce vor fi deschise de ambele părți în decurs de zece ani pentru exporturile UE către țările Mercosur. Acestea includ cote pentru: brânzeturi, lapte praf și lapte praf - formulă pentru sugari.

Cu privire la brânzeturi, Acordul permite: "30 mii tone tone fără taxe vamale. Volumul va fi etapizat în zece etape etape anuale egale: "taxa în cotă va fi redusă de la rata de bază la zero în traşe de reduceri anuale egale începând cu intrarea în vigoare".

Pentru lapte praf este, de asemenea, convenit asupra: "10 tone fără taxe/duty-free. Volumul va fi etapizat în 10 etape anuale egale". Taxa în cadrul contingentului va fi redusă de la rata de bază la zero în tranşe de reduceri anuale egale începând cu intrarea în vigoare.

O serie lungă de alte produse cheie de interes comercial pentru export UE vor fi liberalizate de Mercosur, în conformitate cu textul acordului. Acestea includ: vinul (cu un preț minim la vinul spumant în primii 12 ani și excluderea reciprocă a vinului în vrac), băuturile spirtoase, ulei de masline, fructe proaspete (mere, pere, nectarine, prune și kiwi), piersici conservate; conserve de roșii; malţ, cartofi congelați, carne de porc, bomboane de ciocolată, biscuiți și băuturi răcoritoare.

Acordul UE-Mercosur, anunțat de Comisia Europeană vineri, 28 iunie, a provocat deja reacţii ale reprezentanților fermierilor din statele Uniunii Europene. Vom reveni cu opinii ale acestora.

Mercosur - "Piața comună a sudului" este o organizație internațională în America de Sud formată din Argentina, Brazilia, Paraguay şi Uruguay.

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?