Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tranzacţii fără frontiere - român, proprietar de teren în ţinutul muscalilor

Publicat: 09 iulie 2018 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un fermier din Galaţi a reuşit performanţa de a cumpăra 5.000 hectare de teren în Rusia, într-o zonă aflată la o distanţă de aproximativ 200 km de Moscova!

Potrivit unui studiu realizat, la cererea autorităţile comunitare, de către Institutul Olandez de Cercetare Transnational Institute (TNI), citat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), circa 5,3 milioane de hectare (40%) din terenul agricol românesc - cifră agreată şi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - s-ar afla în proprietatea unor cetăţeni străini, a unor bănci sau companii de asigurări străine.
Însă şi fermierii români pot ajunge investitori în agricultura altor ţări.

Andrei Banaga_b

Dumitru Avădănii a „văduvit” un fermier danez de 700 ha!
La sfârşitul anului trecut, un fermier din nordul ţării a reuşit să „răscumpere” o fermă de 700 de hectare de la un proprietar danez, fiind primul lucrător din agricultură care a reuşit acest lucru în România postdecembristă. Este vorba despre inginerul Dumitru Avădănii, din satul Liveni, comuna botoşăneană Manoleasa, vicepreşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Botoşani. Fermierul are o experienţă de o jumătate de secol în agricultură şi, la această dată, lucrează o suprafaţă de aproximativ 2000 de hectare de teren.

Andrei Banaga s-a împroprietărit cu 5 mii de hectare din Rusia!
Şi mai mult decât atât, un fermier din Galaţi a reuşit performanţa de a cumpăra o suprafaţă de teren de 5.000 de hectare în Rusia, undeva într-o zonă aflată la aproximativ 200 km de capitala ţării! Este vorba despre Andrei Banaga, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din agribusinessul gălăţean, şi nu numai! Sursele noastre susţin că preţul de tranzacţionare ar fi fost de circa 2 milioane şi jumătate de dolari. Este un preţ bun! Valoarea medie pe un hectar de teren arabil în Rusia este cuprinsă între 300 şi 1000 de dolari.
Pentru a afla detalii, am încercat să stăm de vorbă cu fermierul; nu l-am putut contacta, deoarece era plecat la ţarină pentru a pregăti campania agricolă de primăvară din stepa rusească.

Agrocov - o companie de top
În judeţul Galaţi, firma lui Andrei Banaga exploatează o suprafaţă de peste 2500 de hectare de teren, mare parte preluat în arendă, de care se ocupă cu destulă pricepere Adrian Tuhuţ, ginerele său.
Andrei Banaga a fost asociat cu Ion Bujor şi împreună au înfiinţat firma Agrocov, care avea la un moment dat peste 6.000 de hectare, în bună parte cu contracte de arendă. În anul 2016, cifra de afaceri înregistrată a fost de 29.975.818 lei, profitul net de 916.198 lei, iar numărul angajaţilor se ridicase la 15.
Interesant este cum cei doi oameni de afaceri au devenit agriculturi. Au acordat un credit unui fermier care a gajat cu o suprafaţă de teren de câteva sute de hectare luate în arendă. Acesta din urmă nu a mai putut returna banii şi aşa au fost nevoiţi să... performeze în agricultură.
Agrocov SRL a ocupat locul I în Top Afaceri România 2017, top pentru Sectorul 3 din Bucureşti, domeniul 01: Agricultură, vânătoare şi servicii anexe (certificat de listofirme.ro).

 

Covcredit - un IFN profitabil
Andrei Banaga este preşedintele unei instituţii financiare nebancare, Covcredit IFN SA. Banaga conduce Casa de Ajutor Reciproc Covurlui şi Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii Valea Gerului din amenajarea de irigaţii Câmpia Covurlui, judeţul Galaţi.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

 

Vizualizat: 1305 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?