Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Panica, haosul economic şi războiul informaţional

Publicat: 21 martie 2022 - 11:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Specialişti de tot soiul îndeamnă suflarea mondială la cumpătare şi responsabilitate, în condiţiile în care omenirea se confruntă cu o stare conflictuală extremă taman la graniţele noastre.

NOU Nicoleta Dragomir_tE cam greu să-ţi păstrezi cumpătul zilele acestea iar panica se instalează pe măsură ce informaţiile, multe dintre ele neverificate sau din categoria "fake news" se propagă prin toate mediile posibile. Cum să linişteşti un popor agitat de panică şi care, la debutul pandemiei, făcea stocuri de hârtie igienică şi conserve? Vorba versului... "la un semn deschisă-i calea" spre benzinării pentru că deh, nu se ştie niciodată şi weekendul e pe-aproape. La fel, cu farmaciile. Fără rost, fără noimă, fără o discuţie cu cineva care se mai şi pricepe la cum, când şi de ce se iau anumite pastile.

La închiderea ediţiei, oraşele României sunt blocate la propriu de şirurile lungi de maşini care stau la coadă să-şi facă plinul în benzinăriile care speculează momentul şi slăbiciunile noastre la maxim! Nu contest, situaţia este grea, dar cere totuşi nişte lămuriri mai de... sus. Este criză în cele mai multe ramuri economice, preţurile cresc necontrolat, lumea întreagă îşi face stocuri şi calcule.

Dincolo de nevoile noastre curente, individuale, tot mai costisitoare pe zi ce trece, se prefigurează probleme majore într-un sector care are nevoie de soluţii urgente: AGRICULTURA. Un debut de campanie agricolă sufocat de presiunea preţului la îngrăşăminte, energie şi combustibili e tot ce ne lipsea... Este mai mult decât evident că toate creşterile costurilor de producţie se vor reflecta la raft.

Mulţi analişti sunt de părere că România se află într-o conjunctură favorabilă, cu condiţia să producem mai mult şi, pe cât posibil, mai eficient. Aici cred că ar trebui statul să-şi manifeste măsura responsabilităţii şi să vină cu soluţii urgente în sprijinul fermierilor. Că producţia mai multă şi mai bună nu se face nici cu îngrăşământ cu ţârâita şi nici cu carul tras de boi!

Limitarea exportului de grâne? A stârnit şi acest subiect un schimb de replici în online dincolo de limita isteriei. Oficialii spun că România are grâu şi porumb asigurat pentru consumul intern iar restul... probabil va lua calea exportului, preţul fiind foarte bun şi cererea foarte mare. Un moment favorabil pentru agricultorii români care, atenţie, îşi vând roadele muncii lor, nu pe ale noastre... Subiectul e cel puţin sensibil în aceste momente şi, ca de obicei (dar firesc, de altfel), reacţiile trec mai întâi prin propriul stomac... Şi cred, sincer şi justificat, că nu e momentul acum să invocăm faptul că suntem buni la exporturile de materie primă şi campioni la importul de mâncare procesată şi legume-fructe. Haideţi mai bine să începem cu propriile obiceiuri de consum, să valorificăm potenţialul agricol cu care se tot fălesc aleşii şi să lăsăm lozincile de doi bani pe seama altora. România e perfect capabilă, prin fermierii ei, să-şi hrănească tot neamul.

știri false_b

Una peste alta, aveţi mare grijă de unde vă documentaţi. Războiul informaţional este periculos, manipulează şi face victime multiple!

 

NICOLETA DRAGOMIR

Redactor-şef Ferma Clasic

Ferma Media Grup

nicoleta@revista-ferma.ro

Vizualizat: 837 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?