Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni

Publicat: 29 septembrie 2018 - 00:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sucul natural din fructe, presate şi ambalate cu grijă, fără zahăr şi alte adaosuri. La Fabrica de sucuri JIANCOM acest deziderat e literă de lege. Sănătate curată, ambalată la Vaideeni, în Vâlcea! 

NATURAL PREMIUM este brandul sub care fabrica de sucuri Jiancom Vaideeni vinde sucul din mere culese de pe dealurile Vaideenilor, dar şi din alte fructe din producţia locală. Mirela şi Dumitru Jianu au ridicat fabrica de la zero, pe fonduri europene. Tot pe fonduri, dar prin programul Start-up Nation, au înfiinţat o nouă linie de producţie conserve din fructe, sub numele DELICII DE VAIDEENI, de care se ocupă una dintre cele două fiice, care a înfiinţat societatea Iustart în acest an.

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Sucurile sunt vândute la recipient din sticlă şi bag-in-box, ambalaje care îi garantează prospeţimea.
Despre afacerea familiei Jianu din Vaideeni am stat de vorbă cu Dumitru Jianu care mi-a prezentat linia de producţie, dar şi planurile de extindere cu noile produse conservate.

Nicoleta Dragomir: O afacere de succes, inclusiv în domeniul agroalimentar, pleacă de la un plan, de la o idee. Cum s-a născut fabrica de sucuri?
Dumitru Jianu: Fabrica de sucuri naturale de mere din localitatea Vaideeni, S.C. JIANCOM, a fost înfiinţată în anul 2009, printr-un program FEADR, având ca scop colectarea fructelor din zonă. Oamenii nu aveau unde să vândă merele aşa că m-am gândit să fac o fabrică de sucuri de mere, pentru a ajuta toţi localnicii să-şi valorifice surplusul de fructe. De acum vom începe şi procesarea pentru gemuri, iar începând cu anul 2018 avem şi fabrică pentru conservarea legumelor.
În 2010 am achiziţionat utilajele şi în 2011 am început prelucrarea fructelor. De profesie sunt mecanic, nu am nici o legătură cu asta, dar am început să văd în jurul meu că se consumă tot mai mult produsul natural. Sucul de mere se face aşa: merele se spală, se presează, se storc şi se pasteurizează la o temperatură de 75-80 de grade, apoi se bagă la bag-in-box, cu robinet şi sticlă de sticlă, nu la pet!

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Nicoleta Dragomir: De unde aţi învăţat tehnologia şi fluxul de producţie?
Dumitru Jianu: Fluxul acesta l-am văzut funcţionând prin ţară, am vizitat în zona Ardealului fabrici de sucuri din fructe, şi m-am gândit să fac şi eu una în zona Olteniei, aici fiind multe fructe. Facem ţuică din prune, dar nu din mere.

Nicoleta Dragomir: Cum au primit oamenii din zonă iniţiativa d-voastră?
Dumitru Jianu: Oamenii s-au bucurat că au unde să dea merele, mai ales că oferim un preţ mai bun decât alte firme. Au început producătorii să cureţe merii, să îi îngrijească, dar nu să îi stropească. Noi suntem o zonă în care nu se stropesc merii, de aici şi garanţia unui produs sută la sută natural!

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Nicoleta Dragomir: Preluaţi fructele sau vin oamenii şi le aduc la fabrică?
Dumitru Jianu: Vin şi ei şi le aduc, mai merg şi eu cu maşinile şi le cântărim atunci când le ridicăm, le plătim şi a doua zi le procesăm. La noi instalaţia poate procesa patru tone de mere în opt ore. După cele opt ore, curăţăm instalaţia şi, dacă e mult de lucru, lucrăm şi noaptea.

Nicoleta Dragomir: Aţi făcut un calcul, cam cât procesaţi pe an?
Dumitru Jianu: Procesăm 120-130 de tone de mere, în mod normal de aici din zona noastră, însă anul acesta nu am avut prea multe aici şi am mers şi am luat din altă parte, dar tot din Oltenia, de la Dunăre până sub munte.
Sunt fiu al locului, aici m-am născut, aici am lucrat, la Intreprinderea minieră şi după aceea m-am apucat de fabrica de suc de mere.

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Nicoleta Dragomir: Bănuiesc că aţi oferit prin această afacere şi locuri de muncă pentru oamenii din zonă...
Dumitru Jianu: Am oferit locuri de muncă începând cu cele două fiice ale mele, mai avem doi angajaţi, sperăm ca acum în toamnă să mai luăm încă doi şi să ajungem la şapte-opt persoane angajate.

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Nicoleta Dragomir: Cum a apărut noua linie de producţie, cea pentru conservele de legume şi fructe?
Dumitru Jianu: Noua afacere, cea de conserve, am făcut-o pentru fiica mea cea mică, Iuliana, pe care vreau să o iniţiez în producerea de gemuri naturale, specifice zonei, din zmeură, căpşuni, prune... Magiunul de Vaideeni va fi "Delicii de Vaideeni" - aşa va scrie pe etichetă, acesta va fi brandul. Sucurile îşi păstrează numele: Natural premium!

Dumitru Jianu_b

Nicoleta Dragomir: Veţi găsi suficiente fructe în zonă şi pentru linia de conserve?
Dumitru Jianu: Da, sunt foarte multe, mai ales că avem partea de sub munte cu multă zmeură, mure, afine, prune... deci putem face faţă cu brio.

Nicoleta Dragomir: Şi ajungem la partea cea mai dureroasă a afacerilor agroalimentare din România... unde vindeţi sucurile?
Dumitru Jianu: Noi aici, în judeţ, lucrăm cu firme precum Sanovita, care distribuie în ţară sucurile către magazinele naturiste. Iar cu gemurile, am început să intrăm în magazinele Diana din zonă şi vom încerca şi la marketurile mari din ţară. Am mai fost şi la târguri, la Bucureşti şi la Craiova, sperăm ca încet, încet lumea să consume tot mai mult produsele naturale. Fiicele noastre, Iuliana şi Nicoleta se ocupă de promovare, ele sunt tinere şi reuşesc să facă un marketing bun.

NATURAL PREMIUM, gustul fructelor de Vaideeni_b

Nu-mi rămâne decât să vă recomand cu încredere sucurile Jiancom, atunci când treceţi prin zonă. Sunt sănătoase şi poartă în ele frumuseţea, aerul curat şi savoarea fructelor din împrejurimile Vaideenilor!
Familia Jianu vă răspunde şi pe facebook. Accesaţi pagina: Jiancom Vaideeni

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2018)

Viitor pentru sate_b

 

Vizualizat: 4900 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?