Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În AGRICULTURĂ succesul e dat de ALEGERI PROFITABILE!

Publicat: 09 iunie 2017 - 09:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MAI PUŢINE CEREALE PĂIOASE. Promat Comimpex Tăşnad, judeţul Satu Mare, unul dintre cei mai mari distribuitori de inputuri agricole din nord-vestul ţării, şi-a înjumătăţit suprafaţa alocată culturilor de păioase din cauza lipsei de rentabilitate.

Practic, din totalul celor 6.200 de hectare pe care le exploatează în prezent, doar ceva mai mult de 800 de hectare au fost însămânţate în toamnă cu grâu, orz, orzoaică sau triticale.

Societatea controlată de Cristian Moldovan a raportat în 2015 o cifră de afaceri de 60 milioane de euro şi un profit de 7 milioane de euro, iar 60 la sută din activitatea economică este susţinută de comerţul cu îngrăşăminte, pesticide şi seminţe. Circa 48 la sută din suprafaţă este alocată culturilor de toamnă, inclusiv rapiţă, iar diferenţa este împărţită între porumb, floarea-soarelui, soia, sfeclă de zahăr şi ceva pajişti temporare.

silozuri-promat_b

Rapiţa şi sfecla de zahăr au adus profitul în fermă
Potrivit bilanţului din 2016, cele mai rentabile culturi au fost rapiţa şi sfecla de zahăr, la polul opus situându-se grâul.
„La rapiţă am realizat o producţie medie la hectar de 4 tone, pe care am valorificat-o cu 1,35-1,4 lei/kg, în condiţiile în care tehnologia pe care o aplicăm noi astăzi la rapiţă ne costă între 3.600 şi 3.700 lei/hectar. Discutăm categoric de profit. La păioase ne aflăm într-o situaţie păguboasă, din cauza preţului redus de valorificare. Chiar dacă am înregistrat producţii medii de 6,5 tone la hectar, am vândut grâul cu 0,5-0,55 lei/kg. Făcând un calcul, putem spune că în cel mai fericit caz am rămas cu subvenţia, susţine Marian Coneac, directorul tehnic al companiei din judeţul Satu Mare.

Care este starea culturilor la această dată în exploataţia lui Cristian Moldovan şi ce tehnologii de succes aplică acesta, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2017!

Vizualizat: 2881 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Agricultor
|
07. 06, 2017. Thursday 11:06

Pentru a intra pe piata comertului cu inputuri agricole sunt necesare depozite si silozuri de stocare sau pot lucra doar pe baza de comenzi?Care ar fi investitia?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?