Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Din bancher, FERMIER de top!

Publicat: 12 decembrie 2017 - 00:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Marius Gruianu este un tânăr de 37 ani care lucrează 500 ha de teren agricol împreună cu fratele său în localitatea Belciugatele din judeţul Călăraşi.

Marius a obţinut unul din premiile acordate de firmele de inputuri la Gala Premiilor Top Agribusiness (eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvolatre Rurală din cadrul USAMV Bucureşti). Până aici pare o poveste destul de întâlnită în ultima vreme. Multe evenimente dar şi mulţi premiaţi în agribusinessul românesc, unul mai bun ca altul, ceea ce nu poate face decât bine agriculturii!

Marius Gruianu_fermier Belciugatele_b

Dar atunci când am auzit că tânărul a coborât pe câmp direct din biroul cu aer condiţionat al unei bănci (Raiffaisen Bank), acolo unde a evoluat timp de un deceniu din treaptă în treaptă, mai că-ţi vine să te scarpini un pic în ceafă. Să nu vă mai povestesc că şi soţia sa lucrează tot în bancă! Aşa se face că l-am luat un pic la întrebări...

Marius Gruianu premiat la Gala Premiilor Top Agribusiness_b

Am aflat că este absolvent de economie agricolă la ASE Bucureşti. Poate unde tatăl său a lucrat în Banca Agricolă, la sucursala din Alexandria (în Teleorman) sau poate pentru că era cumva atras de ţărână, dar şi de economie în acelaşi timp, aşa cum s-a concretizat acum. Din 2011 este fermier la categoria fermă de familie. La început s-a urcat zi de zi într-un U 650, apoi pe un Fendt de 270 CP (investiţie gândită ca un economist). Și-a luat cu greu şi o combină de recoltat New Holland, achiziţionată în leasing pe 3 ani şi, abia anul acesta, a reuşit să acceseze şi fonduri europene. Ca să vă fac curioşi o să spun că tânărul bancher ajuns fermier a recoltat peste 7 t/ha grâu, soiul Glosa şi peste 4,1 t/ha floarea soarelui (L 25, de la Pioneer). Mi-a plăcut să aud că acolo unde munceşte acum, în Belciugatele, se ajută cu încă 4 fermieri tineri şi cam la aceeaşi dimensiune a exploataţiilor, semn că se naşte o clasă de fermieri mijlocii tineri şi ambiţioşi!

În curând îi vom vizita pe toţi la faţa locului, pentru a vă aduce spre lectură o poveste de succes. Fără lacrimi amare, doar cu transpiraţie şi multă muncă!

Vizualizat: 4594 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?