Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Din bancher, FERMIER de top!

Publicat: 12 decembrie 2017 - 00:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Marius Gruianu este un tânăr de 37 ani care lucrează 500 ha de teren agricol împreună cu fratele său în localitatea Belciugatele din judeţul Călăraşi.

Marius a obţinut unul din premiile acordate de firmele de inputuri la Gala Premiilor Top Agribusiness (eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvolatre Rurală din cadrul USAMV Bucureşti). Până aici pare o poveste destul de întâlnită în ultima vreme. Multe evenimente dar şi mulţi premiaţi în agribusinessul românesc, unul mai bun ca altul, ceea ce nu poate face decât bine agriculturii!

Marius Gruianu_fermier Belciugatele_b

Dar atunci când am auzit că tânărul a coborât pe câmp direct din biroul cu aer condiţionat al unei bănci (Raiffaisen Bank), acolo unde a evoluat timp de un deceniu din treaptă în treaptă, mai că-ţi vine să te scarpini un pic în ceafă. Să nu vă mai povestesc că şi soţia sa lucrează tot în bancă! Aşa se face că l-am luat un pic la întrebări...

Marius Gruianu premiat la Gala Premiilor Top Agribusiness_b

Am aflat că este absolvent de economie agricolă la ASE Bucureşti. Poate unde tatăl său a lucrat în Banca Agricolă, la sucursala din Alexandria (în Teleorman) sau poate pentru că era cumva atras de ţărână, dar şi de economie în acelaşi timp, aşa cum s-a concretizat acum. Din 2011 este fermier la categoria fermă de familie. La început s-a urcat zi de zi într-un U 650, apoi pe un Fendt de 270 CP (investiţie gândită ca un economist). Și-a luat cu greu şi o combină de recoltat New Holland, achiziţionată în leasing pe 3 ani şi, abia anul acesta, a reuşit să acceseze şi fonduri europene. Ca să vă fac curioşi o să spun că tânărul bancher ajuns fermier a recoltat peste 7 t/ha grâu, soiul Glosa şi peste 4,1 t/ha floarea soarelui (L 25, de la Pioneer). Mi-a plăcut să aud că acolo unde munceşte acum, în Belciugatele, se ajută cu încă 4 fermieri tineri şi cam la aceeaşi dimensiune a exploataţiilor, semn că se naşte o clasă de fermieri mijlocii tineri şi ambiţioşi!

În curând îi vom vizita pe toţi la faţa locului, pentru a vă aduce spre lectură o poveste de succes. Fără lacrimi amare, doar cu transpiraţie şi multă muncă!

Vizualizat: 4130 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?