Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Consultanţă gratuită pentru Măsura 141

Publicat: 22 iunie 2011 - 16:00
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Consultanţă gratuită pentru fermele agricole de semi-subzistenţă prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC)

Click pe poza pentru galerie!

Consorţiul, condus de SC RGIC Consultanţă SRL, în parteneriat cu ROMAIR Consulting SRL, SC RomActiv Business Consulting SRL, Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) a fost desemnat câştigător al procedurii de achiziţie pentru atribuirea contractului de Servicii de consiliere şi consultanţă acordate fermierilor care deţin ferme agricole de semi-subzistenţă în vederea întocmirii planurilor de afaceri şi a dosarului de aplicaţie pentru accesarea Măsurii 141 - „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, pentru regiunile Nord-Vest, Centru şi Nord-Est.

Autoritatea contractantă este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, împreună cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

În cadrul acestui proiect, peste 50.000 de persoane vor beneficia de CONSULTANŢĂ GRATUITĂ pentru realizarea dosarului cererii de finanţare în vederea accesării măsurii 141, măsură prin care se pot acorda 1.500 euro/an, timp de 5 ani, pentru dezvoltarea fermelor de semi-subzistenţă.

RGIC a fost desemnat să asigure implementarea acestui proiect. În regiunile Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), Centru (judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Mureş, Covasna şi Harghita) şi Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

 

Date de referinţă

SC RGIC Consultanţă SRL este membră a Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă SA, având un Capital social de 8.211.080 lei.

Din 2001 până în prezent, RGIC a întocmit dosarele de finanţare şi implementare pentru un număr de peste 1.000 de proiecte de investiţii pentru agricultură.

În prezent, SC RGIC Consultanţă SRL implementează cinci proiecte strategice naţionale pentru agricultură, dezvoltare rurală şi dezvoltare a resurselor umane din mediul rural:

• Programul Integrat de Sere pentru 200 hectare în România - iniţiat şi susţinut în cadrul Programului Shavit România;

• Programul strategic integrat de dezvoltare a fermelor vegetale din România - AgriUStech - iniţiat şi susţinut în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, program ce va dezvolta 500 de ferme vegetale cu suprafaţa cuprinsă între 500 şi 1.500 ha;

• Programul naţional strategic pentru ferme de vaci şi unităţi de procesare - iniţiat şi susţinut în cadrul Programului Shavit România;

• În septembrie 2009, RGIC Consultanţă, în calitate de beneficiar, a semnat contractul pentru derularea Proiectului strategic “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!”, prin care vor fi calificate 1.500 persoane din domeniul agroturismului.

 

În fiecare judeţ există 10 puncte de lucru în domeniul consultanţei, precum şi lista cu datele de contact ale experţilor consultanţi. Informaţii suplimentare puteţi accesa direct la www.rgic.ro

Vizualizat: 875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Birocratism excesiv
|
11. 04, 2013. Monday 10:55
Datele din articol sunt destul de sumare, orice informare te costa timp si bani, iar pentru a obtine 1.500 eur intri intr-un labirint atat de "intortocheat" incat marea majoritate abandoneaza. Oameni buni, cadre de decizie aplecati-va un pic asupra omului de rand, edificati-va asupra realitatii din agricultura si veti vedea diferente colosale intre teorie si practica. Bine ar fi sa fiti mai expliciti in mesajele din media si mai mult, sa se urmareasca derularea programului si veti fi tare surprinsi de crunta realitate din teren.
4.
Intrebare
|
03. 26, 2013. Tuesday 10:32
Care e suprafata min.de sere acceptata pt.finantare.Sunt suficienti 500metri patrati?
3.
ion
|
03. 10, 2013. Sunday 11:34
trebuie facut PFA SAU IIdecit cind ti sa aprobat si trebuie sa va intre banii.In rest toate cele bune si multe bafta.
2.
UN VIS
|
03. 12, 2012. Monday 16:31
Cit ar avea de cistigat tara asta??Din pacate coruptia si lipsa de informare ne fac sa ne lasam pagubasi!
1.
despre masura 141
|
02. 23, 2012. Thursday 23:44
buna,am si eu o nelamurire.trebuie facuta firma cumva?
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?