Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Braicoop vrea să devină distribuitor de inputuri!

Publicat: 21 ianuarie 2018 - 22:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Schimbare la vârf la în conducerea cooperativei. La ultima adunare generală de la sfârşitul anului trecut, cei 55 de membri ai Cooperativei Agricole Braicoop şi-au ales o nouă conducere.

Astfel, ei i-au încredinţat mandatul de preşedinte lui Stanciu-Neacşu Gavrilă-Gabriel care a primit ştafeta de la ing. Constantin Mocanu, cel care a condus destinele cooperativei timp de mai mulţi ani.

Noul lider al cooperatorilor brăileni este membru fondator al Braicoop, administrează firma SC Sismad Agro SRL din Viziru, judeţul Brăila, în suprafaţă de 550 de hectare, preluate în contract de arendă. „Am promis în faţa adunării generale a cooperatorilor că voi sprijini continuarea proiectele începute, astfel încât să derulăm o activitate cât mai eficientă din punct de vedere economico-financiar şi de un înalt randament productiv. De asemenea, am în vederea atragerea unui număr cât mai mare de membri în cooperativă, odată cu sporirea suprafeţelor lucrate în comun, dar şi gestionarea cât mai bine a producţiei obţinute. Trebuie subliniat că anul trecut am primit zece noi membri, fapt ce demonstrează că producătorii agricoli brăileni sunt atraşi fermierii sunt atraşi de avantajele asocierii. Obiectivul nostru pe care mi l-am asumat de la bun început este ca Braicoop să cumpere imputuri pentru agricultură direct de la producătorii consacraţi să devină în cel mai scurt timp un jucător pe piaţa de profil”, ne-a declarat în exclusivitate Gabriel Stanciu (foto).

gabriel stanciu Braicoop_b

La Baldovineşti, un nou sediu multifuncţional
La sfârşitul anului trecut, Cooperativa Agricolă Braicoop s-a mutat în noul sediu de la Baldovineşti, de lângă municipiul Brăila, achiziţionat din profitul obţinut, modernizat şi amenajat corespunzător. Noua locaţie, în suprafaţă de aproape trei hectare, dispune de hale tehnologice, spaţii de depozitare ce însumează 3.000 mp, cu pistă betonată, laborator de analiză ce va fi echipat, în curând, cu o sondă automată pentru recepţia cerealelor.
De asemenea, într-unul din capacităţile de depozitare ale Braicoop se află păstrate în condiţii optime  îngrăşămintele chimice complexe cumpărate în vara anului trecut prin licitaţie de la Cich România, care vor fi distribuite membri cooperatori ce nu dispun de suficiente spaţii de stocare.  

braicoop2_b

În 2017, cifra de afaceri s-a ridicat la circa 10 milioane euro
“La preluarea conducerii, zestrea Cooperativei Agricole Braicoop se prezintă bine înainte de analiza de bilanţ ce va fi prezentat adunării generale a acţionarilor din luna martie. Spre exemplu, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 20% (comparativ cu 2016) la circa 10 milioane de euro. 2017 fiind un an prielnic pentru agricultură, membrii noştri au realizat producţii agricole mult mai bune decât în anii precedenţi. S-a reuşit cu traderii o negociere “la sânge”, cum se spune, şi s-a obţinut un plus în jur de 0,5% la preţurile de livrare, faţă de cele din piaţă. Profitul bun înregistrat se explică prin randamentele superioare realizate de fiecare fermier, dar şi prin faptul că rulajul de marfă a fost mai mare“, a ţinut să precizeze Gabriel Stanciu, preşedintele Braicoop.

gabriel stanciu liderul braicoop_b

braicoop1_b

Vizualizat: 1609 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?