Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Afaceri de nișă: Tapițer în serviciul fermierilor

Publicat: 15 februarie 2022 - 16:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Estetica nu reprezintă neapărat o caracteristică de care să ţină cont operatorii de tractoare, ci mai degrabă performanţa, fiabilitatea şi randamentul utilajelor. Cu toate astea, Vasile Oriol vrea să schimbe mentalităţi.

După aceste standarde, ideea basarabeanului stabilit de mulţi ani în ţara noastră nu părea că va avea prea mare succes. Şi totuşi, pariul său s-a dovedit a fi unul câştigător, cu mare „priză” la fermieri. Asta şi pentru că investitorii în tehnologie agricolă nouă sunt tot mai interesaţi să îşi păstreze în timp calitatea echipamentelor.

 

Confort pentru șofer și protecția tapiţeriei

 

Husele de scaune pe care Vasile Oriol le creează, prin firma sa, sporesc confortul şoferilor, pe lângă protecţia pe care o asigură tapiţeriei originale. Asta în ideea în care te gândeşti la un moment dat să vinzi utilajul pentru a-ţi lua altul nou în locul său. Până la urmă e o practică uzuală în rândul fermierilor cu pretenţii, care îşi înlocuiesc flota de utilaje o dată la câţiva ani.

 _Vasile Oriol_b

„Pentru tapiţeria din piele scumpă, cu sistem de ventilare, husele asigură protecţie materialului scump şi o aerisire suplimentară” - Vasile Oriol, tânăr antreprenor


Huse personalizate


Sursă de inspiraţie i-a fost prosopul tradiţional, pe care tractoriştii şi combinerii îl folosesc de obicei în zilele toride de vară. „Total nepractic, chiar enervant, mai ales că nu prea stă fixat pe scaun. În plus, acel prosop, prin praful pe care îl absoarbe şi apoi îl răspândeşte cu generozitate în cabină poate înfunda filtrele instalaţiei de climatizare, aducând prejudicii maşinii”, îmi spunea Vasile, pe care l-am întâlnit întâmplător în ferma lui Alexander Degianski, unul dintre clienţii săi cei mai fideli. Administratorul societăţii Forest and Biomass România şi-a tapiţat toate scaunele tractoarelor pe care le folosesc angajaţii săi. Mai mult decât atât, şi le-a personalizat cu logoul companiei.

 

Comenzi pe bandă rulantă


Planul său iniţial era ca până la finele anului 2021 să vândă 300 de bucăţi, obiectiv pe care şi l-a depăşit cu mult datorită volumului ridicat de comenzi. Husa este de o calitate superioară, realizată dintr-un material textil buretat, cu o foarte bună aderenţă, care nu dă impresia unui scaun retapiţat.

 afaceri de nisa-tapiser in slujba fermierilor_b


Garanţia unui preţ mai bun

 

„Pentru interioarele cu un grad mare de uzură, aceasta reprezintă un mare avantaj. Pe de altă parte, pentru tapiţeria din piele scumpă, cu sistem de ventilare, husele asigură protecţie materialului scump şi o aerisire suplimentară”, consideră tânărul antreprenor.

În condiţiile în care fermierii apelează tot mai des la serviciile de tip „buy-back”, această protecţie suplimentară poate fi o garanţie pentru un preţ mai bun. De obicei, culorile solicitate sunt, desigur, cele închise, din motive uşor de intuit, ce ţin de mediul de lucru.

 

Experienţă în vânzări


Venind din domeniul vânzărilor, Vasile Oriol, artizanul acestei idei de succes, s-a gândit la nevoile fermierilor. El a încercat să răspundă unei cereri reale, dar neexprimate şi s-a dovedit că intuiţia sa a fost una bună. Venit din Chişinău în 2001 la Timişoara, Vasile nu este deloc străin de domeniul agriculturii, fiind absolvent al universităţii de profil din capitala Banatului. A şi lucrat o perioadă pentru câteva companii de renume din sector iar acum este propriul său şef.

Contact Vasile Oriol: 0745017917

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 3318 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?