Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Acolo unde PERFORMANŢA este la ea acasă - COMBINATELE lui Dimitrie Muscă!

Publicat: 11 mai 2017 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIMITRIE MUSCĂ E PE CAI MARI! Mai de la Curtici, mai de la Olari, acolo unde se află cele două combinate agroindustriale ale omului de afaceri arădean, se poate spune că Dimitrie Muscă este pe CAI mari! Şi de fiecare dată voiniceşte. 

CAI-curtici-1_b

Ce spune administratorul CAI Curtici despre ce şi cum mai face să ridice iar şi iar ştacheta performanţei? „Am adunat în jurul meu mulţi tineri. De la şeful contabil, la «mânzul» de la complexul cel nou de porci. Chiar am o infuzie de olteni. Şi din Mehedinţi, şi din Gorj, şi din Vâlcea”, îşi prezintă Muscă echipa. Ar suna ciudat pentru cine nu cunoaşte faptul că oltenii sunt mai iuţi la minte, dar şi mai băgăreţi, fără a fi nesimţiţi. Calităţi apreciate de doctorul în agribusiness Dimitrie Muscă. Care are cei mai buni mecanizatori, cei mai buni ingineri şi cei mai buni tehnologi. Oameni care au învăţat să „tragă” fără să cârtească. „Disciplina e condiţia mea principală. Disciplină multă! Mă ascultă dumnezeieşte iar eu nu-mi bat joc de ei. Îi respect, îi apreciez şi, cel mai important, îi plătesc cum trebuie!”, spune răspicat „agronomul de frunce”, cu tonul unui căpitan de roşiori.

cai-curtici-2_b

Vacile lui Muscă produc laptele cel mai bun şi carnea cea mai fragedă, altfel nu ar mai fi ale lui. Din efectivul de 380 de vaci de lapte, la muls erau 316. Dincolo, în adăpostul „franţuzoaicelor” Charolaise, cifra tindea spre 400, mai precis 396 de capete, din care 140 matcă şi 42 juninci gestante iar restul tineret. Cea de-a 396-a vacă era proaspăt fătată, iar mama ei era deosebit de mămoasă. (...)
35 de magazine aprovizionate zilnic din fabrica de lactate, abatorul propriu, moara, fabrica de pâine sau serele de legume. Toate ţinute sub un strict control. Cu un sistem de supraveghere video şi prin laboratorul ultra-dotat. Autocontrolul e prima grijă a lui Dimitrie Muscă, pentru a întâmpina orice neglijenţă.

musca-si-daea_b

Pe larg despre cum merge treaba în complexele agroindustriale ale lui Muscă în revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 9993 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?