Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Regulament bio pentru acvacultură

Publicat: 20 ianuarie 2009 - 15:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Creşterea peştilor, moluştelor, crustaceelor şi chiar producţia de alge marine în sistem bio sunt reglementate, în premieră, prin noua legislaţie europeană, care va intra în vigoare de anul viitor.
Potrivit Regulamentul 834/2007, cei care vor să pună bazele unei ferme de peşti, raci, moluşte sau alte vieţuitoare acvatice trebuie să folosească puiet eco.

Click pe poza pentru galerie!

Dacă nu găsesc, atunci se pot folosi şi exemplare de origine neecologică, însă acestea vor trece mai întââi printr-o perioadă de conversie. Bineînţeles, vieţuitoarele crescute în sistem bio trebuie ţinute separat de celelalte.

Practicile de creştere folosite, inclusiv hrănirea, conceperea instalaţiilor, densitatea efectivelor şi calitatea apei, ar trebui să satisfacă nevoile de dezvoltare ale peştilor şi să reducă la minim impactul negativ al exploataţiei asupra mediului.

În caz de apariţie a unor boli, animalele trebuie tratate imediat. Folosirea produselor medicinale alopate chimice de sinteză, inclusiv antibiotice, este permisă numai atunci câând utilizarea produselor fitoterapeutice sau homeopatice nu sunt de nici un ajutor. Restricţiile particulare şi perioada de conversie a vieţuitoarelor astfel tratate urmează să fie reglementate ulterior.

Regulamentul conţine şi norme pentru producţia de alge marine. Astfel, recoltarea algelor marine sălbatice ce cresc în mod spontan în zona maritimă este considerată drept o metodă de producţie ecologică, dacă respectivele zone sunt caracterizate printr-un înalt nivel ecologic şi nu sunt inadecvate din punct de vedere sanitar. Mai mult, recoltarea nu trebuie să afecteze stabilitatea pe termen lung a habitatului natural sau supravieţuirea speciilor în zona respectivă.
Vizualizat: 706 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?