Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Hrănirea eficientă a peștilor, cu furajele Naturalleva

Publicat: 28 octombrie 2013 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condițiile de mediu necesare creșterii păstrăvilor oscilează foarte mult în cursul unui an. În funcție de perioadă, momentele favorabile creșterii peștilor alternează cu cele mai puțin favorabile, iar în anumite intervale, exploatarea acestei specii de pești devine chiar dificilă. Dar, pentru majoritatea exploatațiilor piscicole, perioadele cele mai favorabile sunt limitate la câteva luni pe an

Click pe poza pentru galerie!

Păstrăvii, ca și toți ceilalți pești, sunt “animale cu sânge rece”, care își reglează metabolismul pe baza temperaturii apei în care trăiesc și înoată. Scăderea temperaturii apei, pe durata lunilor de iarnă, încetinește activitatea peștilor și, drept consecință, aceștia mănâncă mai puțin și se reduce ritmul de creștere.

În schimb, în lunile mai calde, metabolismul specific peștilor stimulează consumul de hrană, cu mai multă voracitate. Însă, în aceste situații, crescătorul este constrâns să reducă alimentația acestora, din cauza disponibilității reduse de apă și a riscului ca o alimentație foarte bogată să producă hipoxie, mortalitate sau diferite alte patologii.

Pornind de la aceste simple considerații, bazate pe experiența bogată și pe flerul crescătorului în creșterea peștilor, în special a păstrăvilor, observăm cât este de necesar să dirijăm activitatea de creștere a peștilor, cât mai mult posibil, în lunile, puține din an, în care temperatura apei și disponibilitatea unei ape de bună calitate ne asigură cele mai bune condiții de întreținere și de exploatare.

Dezvoltarea optimă a păstrăvilor într-un interval de timp relativ scurt, în care vremea este mai caldă, poate compensa pierderile din perioadele mai dificile, conducând, per total, la creșterea producției anuale și, deci, a câștigurilor crescătorilor. Este, totuși, fundamental ca în lunile bune să se administreze o hrană care să optimizeze la maxim creșterea păstrăvilor.

 

Naturalleva Performance Plus

Pe piață există variate sortimente de hrană pentru păstrăvi, care diferă prin conținutul de grăsimi, de proteine și, în general, prin ingredientele care le compun.

Cu scopul de a reduce costurile de achiziție a hranei pentru păstrăvi, din păcate doar în aparență, crescătorii din România au tendința de a achiziționa hrană cu un conținut de proteine de circa 40%, iar cel de grăsimi, de maxim 20%. Acest tip de hrană este, cu siguranță, puțin eficient și nu favorizează dezvoltarea păstrăvilor la maxim, la nivelul potențialului genetic, în perioadele în care condițiile de creștere sunt optime.

Pentru a veni în întâmpinarea cererilor crescătorilor de păstrăvi, firma italiană Naturalleva, specializată în producția de hrană de calitate ridicată pentru acvacultură, inclusiv pentru creșterea păstrăvilor, propune, pentru piața românească, un produs dintr-o gamă superioară: Naturalleva Performance Plus. Aceasta are un nivel ridicat de grăsimi și de proteină, conținut asociat cu o mai mare digestibilitate a ingredientelor, deci superior produselor de hrănire existente pe piață. Hrana Performance Plus este deja prezentă pe piața europeană. Datorită rezultatelor bune obținute și certificate, furajul este, cu siguranță, cel mai bine vândut produs pentru păstrăvi al firmei Naturalleva.

Conținutul de grăsimi de 24%, în mare parte datorat adaosului de ulei de pește de înaltă calitate, buna digerabilitate, precum și conținutul de proteină derivată din făina de pește, îi confirmă calitatea.
Conținutul de energie digerabilă este mai mare cu circa 20% față de celelalte produse de acest tip, Performance Plus dublând practic producția.

Pentru un ciclu de producție relativ scurt, cum este cel tipic creșterii de păstrăvi din România, produsul Performance Plus al firmei Naturalleva poate constitui un avantaj în ceea ce privește creșterea acestora și în celelalte luni ale anului, mai puțin favorabile. În această situație, crescătorul de păstrăvi va fi competitiv în confruntarea cu ceilalți concurenți, asigurând pe piață un produs proaspăt, rapid și la un preț mai redus față de alte produse. Ca alternativă, va fi posibilă închiderea ciclului de producție în perioade normale, dar compensând cu disponibilul de păstrăvi de talie superioară.

Filozofia firmei Naturalleva este aceea de a face ca hrănirea peștilor să fie evaluată, în totalitate, în lumina rezultatelor obținute. În cele mai multe situații, o hrană de calitate mai ridicată, chiar dacă aparent mai scumpă, este aceea care li se potrivește mult mai bine crescătorilor de păstrăvi, datorită unei producții mai mari și a unui randament mai avantajos.

Grație acestei idei, care a condus întotdeauna la cele mai eficiente rezultate printre crescătorii europeni, Naturalleva a reușit să-și construiască o clientelă fidelă și în creștere constantă.

Vă așteptăm la IndAgra - RomExpo București, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013.

PĂSTRĂVARUL FĂGĂRĂȘAN SRL
Importator Autorizat Naturalleva pentru România
Tel.: 0729 072 415; 0762 614 101
pastravarulfagarasan@gmail.com

Vizualizat: 2907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?