Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Enzime obţinute din micro-alge

Publicat: 11 iunie 2019 - 09:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un grup de cercetători mexicani a dezvoltat un sistem pentru producerea de enzime pe bază de micro-alge verzi. Prin urmare, enzimele pot fi utilizate în dietele pentru porcine şi păsări de curte.

Potrivit dr. Virginia Herrera Valencia, lider al proiectului condus de Centrul de Cercetare Ştiinţifică din Yucatan (CICY), unul dintre obiectivele cercetării a fost reducerea costului de producţie a furajelor combinate pentru animalele monogastrice, ceea ce înseamnă că acestea pot fi utilizate în industria porcilor şi a păsărilor. Reducerea costurilor ar putea fi realizată dacă enzimele ar fi produse în ţara în care vor fi folosite în cele din urmă, dat fiind că sistemul permite cultura microalgelor din interiorul laboratorului, într-un mod mai uşor, mai rapid şi mai ieftin decât ciupercile şi culturile de drojdie.

micro-alge_bÎn prezent, industria producătoare de hrană pentru porci şi păsări de curte foloseşte enzime care provin în principal din ciuperci şi câteva tipuri de drojdii, care sunt modificate genetic pentru a produce cantităţi mari de enzime dorite, cum ar fi fitaza. Aceasta se foloseşte apoi pentru a întări absorbţia fosforului în dieta animalelor monogastrice.

Oamenii de ştiinţă mexicani susţin că desfăşoară teste în care se utilizează noul sistem pentru a produce cel puţin o proteină comercială şi pentru a compara performanţa sa cu cea a proteinei comerciale originale. Astfel, spun ei, "putem dovedi că enzima produsă de CICY este capabilă să aibă aceleaşi rezultate, dacă nu chiar mai bune, în furajarea păsărilor de curte".

Clamydomonas reinhardtii, denumirea ştiinţifică a microalgelor verzi, a fost obiectul studiilor în fiziologie, biochimie şi biologie moleculară de peste 60 de ani, motiv pentru care există o mulţime de informaţii despre aceasta. "Avem secvenţele genomului cloroplasticii şi nucleului său, este uşor de cultivat în interiorul laboratorului şi această cultură este relativ uşor de utilizat. În plus, avem tehnicile necesare manipulării genetice. Toate acestea ne permit să o folosim ca o platformă pentru a produce proteine interesante din punct de vedere biotehnologic, pe lângă faptul că nu afectează mediul, dat fiind că întregul proces se va face în laborator", afirmă dr. Herrera.

Vizualizat: 838 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?