Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Construirea păstrăvăriei: investiţii minime

Publicat: 17 iulie 2009 - 20:00
La sugestia unui cititor al revistei noastre, în acest articol voi face câteva recomandări pentru conceperea şi construirea unei păstrăvării, ale cărei cheltuieli să fie mai mici decât în cazul soluţiei propuse de mine în numerele anterioare ale revistei.

Click pe poza pentru galerie!

Deşi am prezentat o variantă de construcţie la o capacitate care să aducă profit, lucrurile nu par a fi totuşi simple, în condiţiile în care băncile au înăsprit condiţiile de creditare.

Variante mai ieftine există, desigur. Însă, în acest caz vorbim despre o creştere semiintensivă, poate chiar extensivă, a păstrăvului, iar activitatea trebuie diversificată, ca de altfel şi produsele din păstrăv oferite clienţilor.


Materiale ieftine şi la îndemână

La construcţia păstrăvăriei se pot folosi materiale aflate la îndemână, precum piatra din râu sau lemnul. Dacă solul nu are o permeabilitate prea mare, pot fi folosite şi bazine din pământ. Chiar şi aducţiunea apei poate fi făcută pe un canal din pământ. Atenţie, însă, în această situaţie viteza apei pe canal nu are voie să fie prea mare ca să nu erodeze malurile. Pereţii laterali ai canalului pot fi întăriţi cu bile sau cu dulapi din lemn.

În zonele cu ierni aspre, unde există pericol de îngheţ, canalul trebuie acoperit.

Admisia şi evacuarea (călugărul) pot fi, de asemenea, confecţionate din lemn. Pentru a ridica nivelul apei, în vederea captării acesteia pentru alimentarea păstrăvăriei, se poate construi o cascadă podită sau un baraj din lemn cu umplutură din piatră. Aceste lucrări, dacă sunt făcute bine, vor fi durabile şi vor avea, în acelaşi timp, un aspect rustic care se încadrează în peisajul specific zonei păstrăvului.


Utilitatea diversificată a păstrăvăriei

Pescuit sportiv. Dacă suprafaţa de teren şi relieful permit, puteţi construi canalul de evacuare a apei în aşa fel încât să-l populaţi cu păstrăv pentru a practica pescuitul sportiv. Acesta trebuie situat în afara incintei păstrăvăriei.

Atracţie pentru turişti. Pentru că tot vorbim de o creştere extensivă, este util să instalaţi deasupra bazinelor corpuri de iluminat care vor atrage pe timp de noapte insectele, pe care păstrăvii le vor prinde în salturi, oferind un spectacol nocturn foarte atractiv pentru vizitatori.

Sursă de energie. Dacă la evacuare apa din păstrăvărie va avea un debit şi o viteză suficient de mari, se poate instala o turbină pentru producerea energiei electrice, ceea ce ar contribui la reducerea cheltuielilor.


Cheltuieli mici, profit mare

Afacerea de familie. O păstrăvărie cu o producţie anuală de până la zece tone de peşte trebuie să fie obligatoriu o afacere de familie pentru a aduce profit. Dacă nu aveţi suficient de mulţi bani, puteţi începe cu un bazin, urmând ca pe parcurs să măriţi capacitatea de producţie prin extinderea în aval.

Reducerea cheltuielilor. Investiţia în casa de incubaţie poate fi eliminată, dacă veţi începe afacerea cu puiet în greutate minim 5 grame.

Deşi este bine să-l aveţi, oxigenometrul poate fi tăiat de pe lista de cheltuieli, deoarece puteţi urmări cu atenţie comportamentul peştilor în bazin. Dacă aceştia stau grupaţi şi fac mişcări circulare, înseamnă că starea lor este bună şi aportul de oxigen este suficient. Dacă se grupează la admisia apei în bazin, înseamnă că oxigenul este insuficient.

Nu la fel se procedează cu termometrul. De acesta aveţi nevoie obligatoriu, fiindcă hrănirea peştilor se face în funcţie de temperatura apei.

Dacă în ceea ce priveşte construirea unei păstrăvării am găsit posibilităţile de reducere a cheltuielilor, atunci când ne referim la hrană, nu putem vorbi de o mâncare mai ieftină în detrimentul calităţii ei. Vă recomand să o luaţi pe cea mai scumpă, cu condiţia ca aceasta să asigure cel mai mic indice de conversie şi cea mai mare rată de creştere, având în vedere că, în final, costul de producţie va fi mai mic.


Ofertă tradiţională variată: model francez

Iată, spre exemplu, care este oferta fermei piscicole Villet din Franţa, înfiinţată în anul 1896:

„Veniţi să descoperiţi produsele noastre tradiţionale: somon afumat, păstrăv afumat, piftie de păstrăv afumat, un iaz pentru pescuit păstrăv, peşti pentru ornament şi muzeul ecologic din moara de apă ce datează din secolul al XVI-lea.”

Este vorba de creşterea artizanală a păstrăvului care se valorifică direct în magazinul păstrăvăriei: viu, proaspăt sau afumat la foc cu lemne, precum şi peştele pescuit din iazul fermei sau vândut pentru repopularea râurilor sau a iazurilor din regiune.

Păstrăvul afumat, despre care angajaţii fermei spun că provine din propria păstrăvărie, este pregătit, sărat şi apoi afumat, ca şi în trecut, la focul cu lemne. Experienţa de peste 60 de ani şi producţia limitată le permit să atingă o calitate rar întâlnită.

Muzeul ecologic, cu intrare gratuită, prezintă istoricul unei mori vechi de apă şi pe cel al păstrăvăriei, fiind expuse diferite accesorii de epocă.

În magazinul propriu se vând produse din păstrăv, şi nu numai, precum şi o gamă variată de vinuri care se asortează cu produsele proprii.


PROPUNERE

Păstrăvării profitabile, care să valorifice tradiţia noastră românească, sunt multe. Putem da ca exemplu morile de apă de la Rudăria din judeţul Caraş-Severin. Este adevărat că acolo nu este nici o păstrăvărie care să dateze din anul 1800, dar avem multe alte tradiţii care să atragă vizitatori, precum sunt portul popular, graiul bănăţean, jocul şi cântul specifice locului.

Şi dacă pe lângă toate acestea ţăranul agricultor ar pregăti vizitatorului şi o porţie de păstrăv cu coleaşă din făină măcinată la morile de pe vale şi cu răchie din cea bună, i s-ar duce vestea, şi ar putea trăi mult şi bine din activitatea aceasta.

Apoi, şi românul are tradiţie în afumatul păstrăvului, precum şi un mod foarte rustic de prezentare - în cetină de brad. Putem spune un produs tradiţional.

Mă întreb, însă, dacă mai putem valorifica păstrăv afumat tradiţional, sau trebuie să-l ambalăm în pungi vidate, cu sau fără cetină, acum că ne-am integrat în UE. Oare cei de la ferma Villet mai pot produce în mod tradiţional sau toată ferma a devenit un muzeu?

Vizualizat: 41754 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [108]  
Pagini: [2]  1 2   »   
100.
Buna,
|
05. 02, 2015. Saturday 10:10
Se vede ajutorul,Romanilor,ce au,pastravarie,Si ce de detalii primiti,,,strict secret,Romanul,ca nici o natie,pe pamint
99.
pastravarie
|
01. 11, 2015. Sunday 15:07
Bunaziua va rog sami spuneti cu se poate face o pastravarie in regim familiar in uk multumesc.axiniei_sile@yahoo.it.
98.
proiectez pastravarii si obtin avize Apele Romane
|
11. 25, 2014. Tuesday 12:07
Buna ziua, Sunt o firma de proiectare din Suceava si fac proiecte de iazuri si pastravarii si obtin si avize Apele Romane pentru aceste investitii. Pot fi gasita pe email banivas@gmail.com
97.
DORESC INFORMATII PENTRU INFIINTARE PASTRAVARIE
|
06. 09, 2014. Monday 14:13
Am 3000 mp teren la campie fara sursa de apa DORESC SFATURI PENTRU PASTRAVARIE CU APA DIN FANTANA ARTEZIANA DE MARE ADANCIME maill crv69ro@yahoo.com
96.
puiet vanzare
|
03. 04, 2014. Tuesday 17:32
vand puiet curcubeu si fantanel pret negociabil pt cantitati mai mari
95.
Constructie pastravarie
|
08. 25, 2013. Sunday 23:18
In caz ca doriti sa construiti o pastravarie fiabila, amortizat in primul an de activitate intrati pe www.aquatools.ro
94.
Finantare proiecte acvacultura
|
03. 26, 2013. Tuesday 10:26
Pana in 11.05.2013 pot fi depuse cereri pentru finantarea proiectelor de acvacultura si procesare peste (fonduri europene). Pentru cei interesati de servicii de consultanta, va rugam sa ne contactati la: 0730 097500 sau 021 321 5987. Email: fondurieuropene@compass.ro
93.
balta de peste
|
03. 14, 2013. Thursday 16:14
doresc sa incheg o mica pastravarie de familie,se pot face bazine,se poate pune in functionare lacul,cum este mai sigur,sa incep cu lacul si o specie de peste mai putin pretentioasa ca sa-mi dau seama cu ce se (mananca balta de peste)sau sa fac si bazinele 3 la numar ptr pastrav. cine are experienta si este implicat in domeniu va rog f foarte mult sa deti un raspuns daca aveti placere. multumesc anticipat
92.
Avem de vanzare puiet de pastrav
|
02. 06, 2013. Wednesday 15:39
pastrav fantanel si curcubeu cu greutate intre 30-50 grame-40 ron+TVA -pastrav fantanel si curcubeu greutate intre 3-5 grame - pret 75 ron+TVA - doar la sfarsitul lunii martie tel 0724535327
91.
construirea unei micipastravarii
|
02. 06, 2013. Wednesday 15:26
vreau sa-mi infiintez o mica pastravarie ,detin terenul iar apa trece pe linga acesta,de ce suma este nevoie in sensul acesta,va multumesc
90.
PASTRAVARIE
|
01. 05, 2013. Saturday 10:23
Domnului cu asistenta ! Hai sa ne auzim la un tel. ( al meu este 0754799444) si hai sa denaram proiectul unei pastravarii pe care o doresc de mult. Am 8000 mp teren pe malul raului Timis. te rog. SILE.
89.
pastravarii, incubatoare, puiet, etc...
|
12. 28, 2012. Friday 21:51
Ofer asistenta infiintare pastravarii, case de incubatie, etc. Cu bani putini, puteti infiinta o mica afacere cu pastrav aproape oriunde in Romania. 0767 885 152
88.
pastravarie
|
12. 03, 2012. Monday 08:59
am inceput constructia unei pastravarii intr o localitate la poalele muntelui vladeasa (am sapat bazin de 1300 mc urmeaza alimentarea cu apa si digurile in acest an, panza freatica foarte consistenta 3 izvoare )si ma intereseaza daca aveti idee in ce conditii se pot accesa fonduri europene si cit de mare trebuie sa fie proiectul, detin terenul si daca nu se pot accesa fonduri eu tot o finalizez
87.
info
|
11. 27, 2012. Tuesday 01:14
detin o pastravarie de familie,ce este necesar ptr a o legaliza( sa fie cu acte in regula minime)unde si ce acte ami sunt nrcesare. info la pitergordo76yahoo.es ms m
86.
INT
|
11. 09, 2012. Friday 12:45
cine poate sa dea un raspuns la intrebarea de mai jos sa lase un comentariu
85.
intrebare
|
11. 09, 2012. Friday 12:40
care sunt magazinele cu cele mai mari cerinte de cumparare en-gros a pestelui(pastrav,crap si caras)
84.
pastravarie
|
10. 07, 2012. Sunday 11:36
de ce suma de bani am nevoie sa deschid o pastravarie de familie si daca se pot accesa ceva fonduri europene? e-amil: cristi_v_82@yahoo.com
83.
INTREBARE
|
07. 24, 2012. Tuesday 14:36
A PRIMIT CINEVA RASPUNS LA INTREBARILE PUSE?
82.
lyvya
|
06. 30, 2012. Saturday 11:25
se poate infiinta o pastravarie ...cu bazin (minipiscina )de plastic .astept raspuns urgent .multumesc anticipat
81.
Crearea unei pastravarii
|
06. 13, 2012. Wednesday 21:52
Cum pot fabrica o pastravarie ... va rog add: Y:m : michele98it@yahoo.it sau sunati la nr de tel :0744988957
80.
pastravarie
|
05. 12, 2012. Saturday 18:04
doresc sa infiintez o pastravarie ptr familie ma poate ajuta cineva cat ma costa aceasta afacere claudiu_bit@yahoo.com
79.
Proiect si avize pastravarie
|
05. 07, 2012. Monday 13:02
Buna ziua! Doresc informatii despre persoane care pot sa intocmeasca si sa obtina avizele necesare pentru o pastravarie in regim familial (pastrav[ria sa includa si cabana, magazi, depozite etc.) Contactati-ma la adresa popescu_aic@yahoo.co.uk Multumesc.
78.
numar de tel gresit
|
04. 20, 2012. Friday 16:59
Imi cer scuze! Am postat nr gresit. 0767 885 152 este nr corect.
77.
pastravarii, incubatoare, puiet, etc
|
04. 20, 2012. Friday 16:55
Ofer asistenta infiintare pastravarii, case de incubatie, etc. Cu bani putini, puteti infiinta o mica afacere cu pastrav aproape oriunde in Romania. 0767 775 152
76.
construirea unei pastravarii
|
04. 11, 2012. Wednesday 11:44
buna vreau sa infiintez o pastravarie in apropiere de ORASTIE poate sa i-mi dea cineva detalii cum sa incep? flandi1@yahoo.com
75.
infiintarea unei mici crescatorii de pastrav
|
04. 08, 2012. Sunday 19:16
as dori sa imi spuneti daca pot face o mica crescatorie de pastrav,la campie unde nu am o sursa de apa,un lac,rau...etc si cat mar costa,astept un raspuns pe email ltitirez@yahoo.com va multumesc
74.
INFIINTAREA UNEI CRESCATORII DE PESTE
|
03. 26, 2012. Monday 21:46
As dorii sa infiintez o crescatorie de peste cu ajutorul UE.Cat teren trebui sa detin, si ce demersuri trebui sa fac.Multumesc !
73.
Banii nerambursabili de la UE
|
03. 26, 2012. Monday 21:42
Buna ziua, am un teren de 5000 m2 pe malul unui rau, si as dorii sa infiintez o crescatorie de pesti , dar in acelasi timp ma intereseaza cum pot obtine bani nerambursalili de la UE, si ce demersuri ar trebui sa fac. Multumesc !
72.
nu stiuuu..........
|
02. 29, 2012. Wednesday 23:20
am si eu o intrebare pot sa fac pastravarie in zona de campie fara sursa de apa??? daca ma puteti ajuta va rog contactatima la adresa: iyohanwalter@yahoo.com
71.
as dori///
|
02. 21, 2012. Tuesday 19:57
as dori, as vrea, va rog sa ma ajutati, cum sa fac?, etc articolul spune cum si de ce si in toate comentariile vad aceleasi intrebari de tampiti...
70.
buna
|
02. 20, 2012. Monday 00:58
ce suma este necesara pentru 5000 mp si daca este obligatoriu sa fie betonate bazinele sau merge si cu folie astept raspuns petreaaltu@yahoo.com multumesc...
69.
elena
|
02. 11, 2012. Saturday 17:02
cam cat costa sa infiintezi o pastravarie ? astept raspuns ! multumesc
68.
construire pastravarie
|
02. 02, 2012. Thursday 20:10
sunt interesat sa deschid o pastravarie,ma puteti ajuta.cu ce ar trebui sa incep.va multumesc
67.
constructie pastravarie langa curs apa la munte
|
02. 02, 2012. Thursday 13:53
as dori informatii pentru constructia unei pastravarii avand la dispozitie 3000 de m patrati
66.
pentru tarani
|
11. 24, 2011. Thursday 10:49
pentru ce mai aveti internetul taranilor
65.
crescatorie pastrav indigen
|
11. 19, 2011. Saturday 21:18
Buna ziua ma intereseaza dimensiunile minime pentru un bazin in care sa pot creste pastrav indigen in scopul popularii regulate a unui rau.
64.
infiintare pastravarie cu bazine
|
07. 26, 2011. Tuesday 12:21
pentru toti cei interesati o pastravarie cu bazine bine dimensionate si cu debite corespunzatoare stadiului de dezvoltare SE CALCULEAZA !
63.
infiintare pastravarie cu bazine
|
07. 26, 2011. Tuesday 12:21
pentru toti cei interesati o pastravarie cu bazine bine dimensionate si cu debite corespunzatoare stadiului de dezvoltare SE CALCULEAZA !
62.
infiintare pastravarie cu bazine
|
07. 26, 2011. Tuesday 12:21
pentru toti cei interesati o pastravarie cu bazine bine dimensionate si cu debite corespunzatoare stadiului de dezvoltare SE CALCULEAZA !
61.
eugen
|
06. 13, 2011. Monday 19:17
buna ziua.locuesc in pascani,detin un teren cu un parau micut.i mi doresc sa construesc o pastravarie mica,cine poate sa ma ajute?vreau sa stiu daca pozitia e buna,daca apa e buna etc.multumesc.severjeka@yahoo.com
60.
infiintare pastraverie
|
06. 08, 2011. Wednesday 01:17
buna ma numesc mirela si locuiesc in zona cj mi-ati face o enorma favoare sa ma ajutati cu detalii in cc priveste infiintarea unei pastraverii va multumesc anticipat adresa de contact miribog@yahoo.com
59.
infiintez pastravarii si incubatoare
|
06. 07, 2011. Tuesday 22:54
pastravarii si case de incubatie, ieftine. stoc limitat. 0767 885 152
58.
Constructie
|
05. 28, 2011. Saturday 18:30
Am un teren de 1000mp la o distanta de 20 m de un rau de munte si as dori sa construiesc un bazin. Care ar fi cotele ideale pentru un bazin?
57.
costel
|
05. 27, 2011. Friday 22:55
poate sa-mi spuna si mie cineva la un bazin de 8 pe 4 citi pastravi pot creste sau mai multe informati va multumesc
56.
crescatorie
|
05. 23, 2011. Monday 23:09
as dori sami fac o crescatorie de salau in mai multe bazine adica 4 sa fac un flux continuu de crestere pe o suprafata de 100 de metri lungime si 40 latime toate 4 la un loc intrun sat se poate...sau ramane un viciuu bogdan_sebi88@yahoo.com.astept pareri
55.
multi fraieri mai are ROMANIA
|
04. 25, 2011. Monday 01:39
taranii cumpara din mall ,ce mai vreti pastravarie?
54.
pastravarie
|
04. 20, 2011. Wednesday 01:14
am un teren langa apa curgatoare, doresc sa construiesc o pastravarie cu bazine cilindrice din membrana, am nevoie de ajutorul dumneavoastra, rynamarina@yahoo.com
53.
deschidere
|
04. 02, 2011. Saturday 02:07
am si eu o intrebare pot sa fac pastravarie in zona de campie fara sursa de apa??? daca ma puteti ajuta va rog contactatima la adresa: haidu_88@yahoo.com
52.
AFACERE
|
03. 30, 2011. Wednesday 22:10
Buna ziua detin un teren de 14000 metri nu exista sursa de apa as dori infintarea unei crescatorii de pastrav si nustiu nimic despre materialele necesare si conditii,vas ruga sa ma ajutati.id mes(mario.padurariu)0758488683
51.
informare
|
03. 28, 2011. Monday 14:43
aici se doresc informatii ,vad ca nu nici unul sa zica ceva.multumesc
50.
consultatie
|
03. 05, 2011. Saturday 15:03
as dori si eu sa infintez o pastravarie zona este superba , apa este , vreau sa stiu cum sa construiesc bazinele ? astept raspuns mitionicom@yahoo.com
49.
ar fi bine sa incepem ceva bun pentru tara.
|
02. 24, 2011. Thursday 20:40
Buna ziua. detin un teren la munte zona Bran Simon cu un iaz pe teren cu o suprafata de 2890 mp doresc sa gasesc un partener de afaceri care sa infitez o pastravarie. imi puteti spune mai multe detalii costuri aparatura etc.liviuconstantinescu@ymail.com 0729630122 va multumesc
48.
ar fi bine sa incepem ceva bun pentru tara.
|
02. 24, 2011. Thursday 20:40
Buna ziua. detin un teren la munte zona Bran Simon cu un iaz pe teren cu o suprafata de 2890 mp doresc sa gasesc un partener de afaceri care sa infitez o pastravarie. imi puteti spune mai multe detalii costuri aparatura etc.liviuconstantinescu@ymail.com 0729630122 va multumesc
47.
informati ptr construirea pastravariei
|
02. 23, 2011. Wednesday 16:48
as dori sa stiu ce utileje sau mecanisme,hrana si cum se face inmultirea.calin_catalin80@yahoo.com.multumesc
46.
salut
|
02. 14, 2011. Monday 16:22
doresc sa infiintez o pastravarie si as fi interesat de unde as putea procura icrele (sau puietul), utilajele si hrana necesare. eventual ceva link-uri utile?... multumesc anticipat. rog detalii la: rmnid@yahoo.com
45.
vreau sa construiesc o pastravarie
|
02. 14, 2011. Monday 15:28
sunt din rm valcea,si vreau sa fac o pastravarie in marginea orasului,cu apa din put.cine ma poate ajuta;barmanmarian@yahoo.co.uk
44.
Consultatie
|
01. 25, 2011. Tuesday 13:41
Ma poate ajuta cineva cu un proiect pt bazine pastrav??
43.
Consultatie
|
01. 25, 2011. Tuesday 13:41
Ma poate ajuta cineva cu un proiect pt bazine pastrav??
42.
detalii pentru infiintarea unei pastravarii
|
01. 13, 2011. Thursday 13:23
ce debit de apa trebuie sa aiba izvoarele,ce temperatura sa aiba apa,dimensiuni min.rog detalii la mail bigjack468@yahoo.com
41.
investitie pastravarie, bazine crestere, bazine pescuit
|
12. 31, 2010. Friday 09:24
www.pastravar.home.ro
40.
patravarie
|
12. 29, 2010. Wednesday 17:26
as dori mai multe informatii despre dimensiunile unui bazin (latime, lungime, adancime) si capacitatea de populare la m3 de apa Va multumesc
39.
tyu
|
12. 23, 2010. Thursday 21:59
38.
tyu
|
12. 23, 2010. Thursday 21:59
37.
Indrumare!!
|
11. 29, 2010. Monday 13:15
Ma poate ajuta cineva cu un plan despre o pastravarie,cam ce tre sa continasi cum sa arate,as vrea sa stiu si beneficii si riscuri.Si cel mai important,de ce conteaza zona,daca u le creezi conditii similare ca in mediul lor natural.Astept sugestiile voastre pe e-mail pinzaruadrian@yahoo.com cu toate detaliile. Va multumesc anticipat!
36.
ajutor...
|
11. 28, 2010. Sunday 01:26
buna ziua. detin un iaz in zona de campie cu o suprafata de 1500mp luciu de apa cu 2 izvoare asi dorii sa infitez o pastravarie. imi puteti spune mai multe detalii costuri aparatura etc.catabt2000@yahoo.com va multumesc .
35.
Ajutor
|
11. 25, 2010. Thursday 10:52
sunt interesat sa deschid o pastravarie ma poate ajuta cineva? Email: sub_bass2002@yahoo.com
34.
informatii pt bazin pastrav
|
11. 22, 2010. Monday 21:12
Pot sa transform o piscina pt a creste pastrav?? daca se poate doresc cateva sfaturi despre temperatura apei hrana altele utile! multumesc anticipat! oana_nec@yahoo.com
33.
informare
|
11. 11, 2010. Thursday 13:38
as vrea sa stiu cum trebuie sa construiesc un bazin si ce instalatii trebuie sa aiba(pt pastravi,crap,salau,etc) e-mail mineapeniu@yahoo.it
32.
buna
|
11. 10, 2010. Wednesday 16:44
buna, vreau sa construiesc o pastravarie costuri minime tinand cont ca detin teren langa un rau ce vine din mumtii meses numai ca terenul este mai sus situat decat nivelul apei este vreo problema acesty lucru si mai multe inf si pe cine pot contacta sa vb. despre ascete lucruri jack_alx@yahoo.com
31.
informare
|
11. 10, 2010. Wednesday 14:01
as vrea sa construiesc un bazin de crescut pastravi,as dori sa-mi spuna cineva cum si ce instalatii trebuie sa aiba
30.
Amenajarea pastravarii
|
11. 04, 2010. Thursday 23:37
Pastravul este un peste care trieste in apele reci si repezi de munte, el putand fi crescut doar in acea zona in care tempera apei trebuie sa fie mai scazuta si realizarea unui curent de apa permanent in bazinele de crestere
29.
Amenajarea pastravarii
|
11. 04, 2010. Thursday 23:37
Pastravul este un peste care trieste in apele reci si repezi de munte, el putand fi crescut doar in acea zona in care tempera apei trebuie sa fie mai scazuta si realizarea unui curent de apa permanent in bazinele de crestere
28.
amenajarea unei pastravarii
|
11. 02, 2010. Tuesday 17:50
apelez la novici in materie de pastravarie ecologica. doresc informatii cu privire la alegerea terenului care sa fie suprafata pentru un bazin, amenajarea si pregatirea terenului, care este perioada de conversie, conditii de igiena. afarhip@yahoo.com
27.
doresc construirea unei pastravarii
|
10. 31, 2010. Sunday 20:39
beneficiez de unteren de 847mp din care 80 mpdoresc sa infiintez o pastravarie si doresc mai multe informatii deoarece terenul nu este situat langa un rau dores indicatii la construirea bazinelor si a macanismelor de oxigenare a apei mail;crizti@rdslink.ro multumesc anticipat
26.
doresc construirea unei pastravarii
|
10. 25, 2010. Monday 00:08
am un teren de 200m/p si doresc informatii pe mail unykooll@yahoo.com
25.
doresc construirea unei pastravarii
|
10. 18, 2010. Monday 21:20
doresc construirea unei pastravarii mici pe o suprafatade 34mp,beneficiez linga teren de un rau mic.Ce adancime trebuie sa aiba?Ce ziceti de acest proiect mic?Cum trebuie sa arate cladirea pt. ca doresc o cladire peste acest teren? jack_liv10@yahoo.com
24.
doresc construirea unei pastravarii
|
10. 18, 2010. Monday 21:13
doresc construirea unei pastravarii mici pe o suprafatade 34mp,beneficiez linga teren de un rau mic.Ce adancime trebuie sa aiba?Ce ziceti de acest proiect mic?
23.
doresc construirea unei pastravarii
|
10. 18, 2010. Monday 21:11
doresc construirea unei pastravarii mici pe o suprafatade 34mp,beneficiez linga teren de un rau mic.Ce adancime trebuie sa aiba?Ce ziceti de acest proiect mic?
22.
costel
|
10. 18, 2010. Monday 15:04
salut vreau ajuotul vostru vreau sa construiesc o pastavarie la tara in teleorman si nu stiu de unde sa incep poate cine sa ma ajute nu am nici un rau in apropiere astept un sfat la adresa de mail alinaogrinja@yahoo.com
21.
construirea pastravariei
|
10. 11, 2010. Monday 15:24
buna, as dori sa construiesc o pastravarie, detin un teren cu un izvor cu apa de munte, dar nu are debit mare. pot sa fac bazine cu sistem recirculant? ma poate ajuta cineva? de unde incep? siminakt@yahoo.com va multumesc
20.
pastravarie
|
10. 10, 2010. Sunday 20:40
sunt interesat sa deschid o pastravarie ma poate ajuta cineva? detin un teren cu latimea de 50/ 200 lungime,linga un riu,la cimpie.as dori informatii la dan25dany@yahoo.com ,multumesc
19.
constructie pastravarie
|
10. 05, 2010. Tuesday 21:16
as dori si eu daca se poate ajutorul dvs. vreau sa infiintez la campie o crescatorie de pastrav, somn, salau. am un teren de cca 5.000 mp. as dori si eu mai multe informatii de la cunoscatori despre constructia de bazine pt asa ceva. adresa mea de e-mail este : stefanmihai80@yahoo.com va multumesc anticipat.
18.
elemente constructive ale păstrăvăriilor.
|
08. 12, 2010. Thursday 23:44
Stimaţii Domni Intenţionez să-mi construies o păstrăvărie familială pentru familia mea şi ale prietenilor mei.sOLICIT AMABILITATEA Dvs.de a mă informa unde pot găsi un minim de informaţii despre - calităţile apei ,vituza maximă şi minimă de circulaţie a apei în dazine,ralortul între lungime /lăţime. gradul de aerare al apei ,limite minime de OXIGEN .aDÂNCIMI MINIME ŞI MAXIME ÎN BAZINE. Vă mulţumim.cu respect Păiuş neculai.
17.
Ajutor!!!
|
08. 08, 2010. Sunday 23:19
Buna. Vreau sa imi realizez o pastravarie de mici dimensiuni sa zicem 10x4 si as avea nevoie de un proiect referitor la bazin daca ma puteti ajuta(tot de la realizarea lui la hranirea pestilor) Va multumesc! sergiuv77@yahoo.com
16.
constructie pastravarie
|
07. 31, 2010. Saturday 12:38
Buna ziua,imi puteti da ceva sfaturi pt constructia unui bazin de pastravi (lung,lat,inalt)si alte informatii principale.Ma puteti ajuta la adresa nicu_caba86@yahoo.com
15.
infiintare pastravarie
|
07. 13, 2010. Tuesday 19:10
buna ziua! detin o suprafata langa un rau d munte in care se gaseste pastrav. ma puteti ajuta cu informatii despre infiintarea unei pastravarii,costurile, c trebuie sa contina o pastravarie pentru a putea incepe popularea....etc vicktoras_23@yahoo.fr va multumesc!
14.
manea dan
|
07. 10, 2010. Saturday 00:10
detin un teren in comuna Bunesti-Vilcea pe care vreau sa infiintez o pastravarie . Care sint pasii de urmat si cheltuielile minime de inceput ?Pe teren imi curg izvoare dar nu au debit mare de apa .contact la danmanea39@yahoo.com
13.
am o mini pastravarie ....
|
06. 16, 2010. Wednesday 19:10
va pot ajuta cu informatii la nr tel 0729961082 (nu va luati dupa rechini).
12.
Vreau sa infiintes o pastravarie familiara
|
06. 05, 2010. Saturday 12:45
Cine poate sa ma ajute la costurile maxime si de unde poate procura puietul. milia_constantin@yahoo.com adresa de contact
11.
infintare pastravarie
|
05. 31, 2010. Monday 16:44
si eu sunt interesat sa deschid o pastravarie dar de unde stiti ca nu se acceseaza fonduri europene?am citit mai sus un comentariu care spune ca nu se pot accesa acele fonduri.Din cate stiu se primrsc dosare pana la 31 dec 2010.Si asa cum spuneam cam la ce suma se poate ajunge cu infintarea unei pastravarii in familie?bebeenea67@yahoo.co.uk
10.
infintare pastravarie
|
05. 31, 2010. Monday 16:44
si eu sunt interesat sa deschid o pastravarie dar de unde stiti ca nu se acceseaza fonduri europene?am citit mai sus un comentariu care spune ca nu se pot accesa acele fonduri.Din cate stiu se primrsc dosare pana la 31 dec 2010.Si asa cum spuneam cam la ce suma se poate ajunge cu infintarea unei pastravarii in familie?bebeenea67@yahoo.co.uk
9.
construirea unei ferme piscicole familiale
|
05. 24, 2010. Monday 09:45
buna ziua, ma intereseaza sa infintet o ferma piscicola familiala in jud arges,langa pitesti.ma poate ajuta cinva cu detalii tehnice la radumariannarcis@yahoo.com
8.
salut
|
05. 16, 2010. Sunday 19:22
cine imi poate da si mie niste informatii mai concrete? care ar fi costurile minimine pentru un bazin si care ar fi castigul? merita aceasta afacere? vj_simone@yahoo.com mersi mult
7.
pastravarie ro
|
05. 14, 2010. Friday 21:57
pentru infintarea unei pastravarii detyn sprijinul unei asociatii ? macarn pentru populare eventual piata de desfacere ast un raspuns daca se poate pe e mail iri_bv80, va multumesc
6.
Infiintare pastravarie
|
05. 14, 2010. Friday 18:02
Buna Ziua!Sunt interesat in deschiderea unei pastravari in judetul Valcea,Horezu.Nu am acces la apa curgatoare,va rog daca imi puteti da mai multe sfaturi.Multumesc anticipat!Laurentiu.Adresa email:laurbuguk@yahoo.com
5.
Infiintare pastravarie
|
05. 08, 2010. Saturday 15:42
Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare in legatura cu costul infiinatrii unei pastravarii de familie (de marime mica. In acest moment detin un bazin cu pesti ornamental (3X3 m)si as dori sa-l extind pentru a face o mica afacere; de accea am ampelat la dvs pentru a-mi da un sfat sau o persoana cu care as putea discuta mai pe larg. Va multumesc! email: gabyiuly@gmail.com
4.
construirea pastravariei...
|
05. 06, 2010. Thursday 12:36
Ma numesc Voinic. Sunt interesat sa deschid o pastravarie la campie, in judetul Olt, intr-o zona cu izvoare. Doreste cineva sa-mi dea cateva sfaturi? Am vazut ca fondurile europene nu pot fi accesate momentan... Email:i.voinic4@upcmail.ro
3.
Tehnologia cresterii pastravului
|
04. 30, 2010. Friday 15:39
As dori sa infiintez o pastravarie la campie, mai precis in lunca dunarii si nu stiu daca conditiile climatice sunt favorabile. As dori un raspuns din partea unui specialist daca se poate. Va multumesc! curtulescu@gmail.com
2.
Tehnologia cresterii pastrvului
|
04. 29, 2010. Thursday 21:46
As vrea sa construiesc o pastravarie in jud. Brasov. Ma puteti ajuta cu tehnologia necesara ? rominvest.bv@gmail.com
1.
Manea Marius Ion
|
04. 22, 2010. Thursday 20:46
ma numesc Manea Marius si am mare nevoie de ajutor pt a crea o pastravarie de la zero adresa mea jordan_marius@yahoo.com
Rezultate: [108]  
Pagini: [2]  1 2   »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?