Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Acvacultura

Rezultate: [51]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   
Ferme de legume sau piscicole? De ce nu amândouă?!

Ferme de legume sau piscicole? De ce nu amândouă?!

16 aprilie 2023 - 19:42

Utilizarea eficientă a resurselor nu este o preocupare nouă. De-a lungul timpului nu puțini au fost cei care au încercat să obțină cât mai multe rezultate cu mijloacele pe care le-au avut la îndemână.

Inovare şi cercetare: CUM POT SPORI MICROALGELE PRODUCŢIA AGRICOLĂ?

Inovare şi cercetare: CUM POT SPORI MICROALGELE PRODUCŢIA AGRICOLĂ?

24 iunie 2022 - 12:56

Pe fondul creșterii demografice mondiale și al crizelor sanitare, alimentare și geopolitice, cercetătorii științifici caută să creeze tehnologii agricole cât mai eficiente și mai ecologice.

Cum arată solarul ridicat din bursa de student!

Cum arată solarul ridicat din bursa de student!

14 februarie 2022 - 21:46

Această poveste este despre determinarea a doi tineri, absolvenţi ai USAMV Iaşi, care au hotărât să nu plece din ţară şi să dea un exemplu că se poate munci şi acasă în agricultură, cu bune rezultate!

Pământ puţin, profit mare în ferma Walter

Pământ puţin, profit mare în ferma Walter

16 august 2021 - 17:06

O fermă mică, de numai trei hectare, poate reprezenta o afacere profitabilă. Asta a reuşit să demonstreze Walter Matuzzi. Cu toată priceperea sa, însă, pandemia i-a dat o grea lovitură!

Păstrăvăria Doftana

Păstrăvăria Doftana

23 decembrie 2019 - 18:13

Francezii au foie gras şi quiche, italienii se laudă cu lasagna, tiramisu şi alte delicatese care te fac să trăieşti „la dolce vita”, iar nouă românilor ne place să spunem că „ne plouă în gură” atunci când savurăm un preparat culinar mai deosebit.

ACASĂ LA FAMILIA MARIN, ÎN PODU NĂRUJEI

ACASĂ LA FAMILIA MARIN, ÎN PODU NĂRUJEI

04 decembrie 2019 - 09:31

Au auzit că venim în zonă şi au ţinut neapărat să îi vizităm. Mă bucur că am spus DA! Familia Marin din satul vrâncean Podu Nărujei ne-a deschis porţile casei lor pentru a le cunoaşte gospodăria, tradiţiile şi modul de viaţă. O gospodărie mixtă, "cu de toate", de la struţi, baltă de peşte, porci, la găini ouătoare, curcani, o vacă şi o viţică... toate şi-au făcut loc în curtea lor mare şi primitoare.

Agricultura 4.0 - Viitorul este aici!

Agricultura 4.0 - Viitorul este aici!

11 noiembrie 2019 - 13:33

Nevoia de hrană tot mai mare, derivată din creşterea populaţiei mondiale, însoţită de durabilitatea şi respectarea mediului, obligă sectorul agricol la o transformare remarcabilă. Noua revoluţie industrială, cunoscută şi sub denumirea de Agricultura 4.0, este unul dintre marile pariuri ale Uniunii Europene pentru sectorul agroalimentar. 

Iezerul, livada cu meri, viţa de vie... Viorel Deaconu le are pe toate!

Iezerul, livada cu meri, viţa de vie... Viorel Deaconu le are pe toate!

17 octombrie 2019 - 21:15

Când am ajuns la iezerul cu peşte al inginerului Viorel Deaconu, din comuna vrânceană Răcoasa, se înnorase de-a binelea şi începuse ploaia de după-amiază. Am păşit prin iarba proaspăt cosită şi printre pomii fructiferi plantaţi în jurul bălţii în urmă cu un an sau doi.

Peşte, bani şi interese

Peşte, bani şi interese

25 septembrie 2019 - 19:03

În timp ce peştii, din toate speciile comestibile, se mişcă prin apă, ca să mănânce şi să se reproducă, oamenii concep datorită lor programe de anvergură continentală, pentru care sunt alocate miliarde de euro de la Bruxelles.

Enzime obţinute din micro-alge

Enzime obţinute din micro-alge

11 iunie 2019 - 09:27

Un grup de cercetători mexicani a dezvoltat un sistem pentru producerea de enzime pe bază de micro-alge verzi. Prin urmare, enzimele pot fi utilizate în dietele pentru porcine şi păsări de curte.

Rezultate: [51]  
Pagini: [6]  1 2 3 4 5 6   >  »   

Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?