Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Acvacultura

Rezultate: [44]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Agricultura 4.0 - Viitorul este aici!

Agricultura 4.0 - Viitorul este aici!

11 noiembrie 2019 - 13:33

Nevoia de hrană tot mai mare, derivată din creşterea populaţiei mondiale, însoţită de durabilitatea şi respectarea mediului, obligă sectorul agricol la o transformare remarcabilă. Noua revoluţie industrială, cunoscută şi sub denumirea de Agricultura 4.0, este unul dintre marile pariuri ale Uniunii Europene pentru sectorul agroalimentar. 

Iezerul, livada cu meri, viţa de vie... Viorel Deaconu le are pe toate!

Iezerul, livada cu meri, viţa de vie... Viorel Deaconu le are pe toate!

17 octombrie 2019 - 21:15

Când am ajuns la iezerul cu peşte al inginerului Viorel Deaconu, din comuna vrânceană Răcoasa, se înnorase de-a binelea şi începuse ploaia de după-amiază. Am păşit prin iarba proaspăt cosită şi printre pomii fructiferi plantaţi în jurul bălţii în urmă cu un an sau doi.

Enzime obţinute din micro-alge

Enzime obţinute din micro-alge

11 iunie 2019 - 09:27

Un grup de cercetători mexicani a dezvoltat un sistem pentru producerea de enzime pe bază de micro-alge verzi. Prin urmare, enzimele pot fi utilizate în dietele pentru porcine şi păsări de curte.

Peştele, proteină strategică

Peştele, proteină strategică

22 aprilie 2019 - 12:19

Astăzi, la nivel mondial, proteina de peşte este considerată proteină strategică. Ca urmare, este necesară o grijă deosebită faţă de această ramură economică a României, respectiv producerea şi industrializarea peştelui. De ce carnea de peşte şi de ce proteină strategică? Răspunsul îl avem în discursul lui Benone Păsărin, Prorector al USAMV Iaşi, specialist în domeniul Pescuit, Piscicultură şi Acvacultură.

 

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

Acvacultura - o industrie lăsată în coadă de peşte

21 aprilie 2019 - 14:36

Starea şi perspectivele activităţii pescăreşti din România sunt prezentate tot mai accentuat. Pe de o parte, producătorii aduc în atenţie problemele deosebite cu care se confruntă şi care, uneori, exced puterea lor de a le controla pe deplin. Pe de altă parte, specialiştii din cercetarea ştiinţifică de profil subliniază nevoia de a privi cu mai multă atenţie asupra acestei industrii care, cândva, plasa România în topul producătorilor de peşte.

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 1-14 APRILIE 2019!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 1-14 APRILIE 2019!

07 aprilie 2019 - 13:28

Noutăţi despre subvenţiile APIA, despre fonduri UE pentru fermieri, starea culturilor agricole, reportaje în ferme, tehnică și tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 1-14 aprilie 2019!

Cormoranii aduc falimentul în fermele piscicole

Cormoranii aduc falimentul în fermele piscicole

20 martie 2019 - 16:07

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă sectorul pescăresc şi, în special în Europa Centrală şi de Est, ciprinicultura tradiţională în amenajări piscicole de pământ (heleşteie, iazuri, lacuri de acumulare), o constituie populaţia de cormorani. La nivelul Uniunii Europene se pierd anual 300.000 de tone de peşte. Această pagubă provocată de cormorani înseamnă mai mult decât producţia piscicolă de acvacultură din Franţa, Spania, Italia, Germania, Ungaria, România şi Republica Cehă împreună.

PĂSTRĂVĂRIA Galbenu, locul unde BALTA ARE PEŞTE BUN

PĂSTRĂVĂRIA Galbenu, locul unde BALTA ARE PEŞTE BUN

08 septembrie 2018 - 00:45

Curaj? Inconştienţă? O genă specială pe harta ADN? E greu de definit cum unii se avântă, privind doar înainte, în lumea iniţiativei private, iar alţii suntem iremediabil legaţi de o viaţă profesională care nu implică riscuri materiale. O veche vorbă spune, însă, că „cine nu riscă, nu câştigă” şi aşa se demonstrează şi în practică. Desigur, există emoţii, tensiune, speranţe şi dezamăgiri. Există, după cum ne-a confirmat Cătălin Rusu, şi calamităţi naturale care te pot face să o iei (aproape) de la zero. Secretul, aşa cum ne-a fost dat să aflăm în decursul vizitei noastre la Baia de Fier, este să nu renunţi, să ai încredere în împlinirea unui vis. Şi poate vei reuşi...

Ce să NU RATAȚI la AGROMALIM 2018!

Ce să NU RATAȚI la AGROMALIM 2018!

16 august 2018 - 20:29

280 de expozanți din 11 țări vor participa la a 29-a ediție a Târgului AGROMALIM, cel mai mare eveniment agricol din vestul țării, care se desfășoară în perioada 13 - 16 septembrie 2018, la Expo Arad. Am stat de vorbă cu principalul organizator al evenimentului și vă spunem ce noutăți sunt la ediția din acest an.

PĂMÂNTUL ROMÂNESC “revine” în ţară. Dar cu ce PREŢ?!

PĂMÂNTUL ROMÂNESC “revine” în ţară. Dar cu ce PREŢ?!

11 decembrie 2017 - 10:42

Fermierul Dumitru Avădănei, originar din satul Liveni, comuna Manoleasa, judeţul Botoşani, cu o experienţă de 47 de ani ca specialist în agricultură, este primul fermier român care, în perioada postdecembristă, a reuşit să răscumpere de la străini o suprafaţă însemnată de teren agricol.

Rezultate: [44]  
Pagini: [5]  1 2 3 4 5   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga A inceput INDAGRA! Semănat în sistem No-till
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?