Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Zone defavorizate: 3 mil. euro în plus pentru vaci de lapte

Publicat: 19 iunie 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate vor primi 3 mil. euro în plus la subvenția pe 2014, bani care erau destinați fondurilor mutuale în agricultură și care nu au fost solicitați. Astfel, potrivit unui proiect de HG, publicat de MADR în 10 iunie 2015, suma totală alocată acestui sprijin ar urma să crească la 25,4 mil. euro.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru celelalte categorii, sumele rămân cele prevăzute în HG 298/2014: 1,5 mil. euro pentru bivolițe de lapte, 6,5 mil. euro pentru taurine și metiși din rase de carne, respectiv 9,377 mil. euro pentru femele ovine/caprine.

 

348.000 vaci de lapte solicitate la plată

Potrivit datelor APIA, efectivul de vaci de lapte din zone defavorizate pentru care a fost solicitat sprijinul în 2014 a crescut cu cca. 50.000 capete, până la 348.000 capete solicitate, care „ar conduce la un nivel mai scăzut al cuantumului subvenției pe cap de animal, comparativ cu anii precedenți, ce ar putea descuraja activitatea de creștere a vacilor de lapte, ținând cont și de influența negativă a desființării cotelor de lapte”, motivează MADR.

Șeful APIA, Mihai Puțintei, a declarat, la Agriplanta RomAgroTec, la începutul lunii iunie, că APIA va plăti sprijinul către crescătorii de animale din zonele defavorizate până la finalul lunii iunie 2015, termenul prevăzut de Regulamentul european.

 

Vizualizat: 450 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!