Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ziua Internațională a Munților, dedicată fermelor de familie

Publicat: 17 decembrie 2014 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ziua Internațională a Munților, marcată la 11 decembrie, a fost consacrată în 2014 agriculturii din zonele muntoase, în special agriculturii de familie. Acest tip de agricultură se transformă rapid ca urmare a dezvoltării demografice, globalizării economice, urbanizării și migrației bărbaților și tinerilor spre zonele urbane, conform unui articol publicat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultura (FAO), citat de Agerpres.

Click pe poza pentru galerie!

Tema aleasă în acest an este în legătură cu Anul Internațional al Agriculturii Familiale 2014, decretat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, precum și cu domeniul agriculturii familiale montane din Programul internațional de cercetare și instruire în privința gestionării durabile a zonelor montane (IPROMO).

Ziua Internațională a Munților este o ocazie potrivită pentru a sensibiliza opinia publică în privința importanței munților, a pune în evidență perspectivele și dificultățile în ceea ce privește dezvoltarea ariilor aflate la înălțime și a crea schimbări pozitive de care să beneficieze munții și platourile înalte.

Vizualizat: 521 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!