Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Workshop AgriPlanta 2013

Publicat: 07 ianuarie 2013 - 16:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

La jumătatea lunii decembrie 2012, organizatorii expoziţiei AgriPlanta s-au pus la aceeaşi masă cu firmele participante, în cadrul primului workshop dedicat celei de-a treia ediţii care se va derula în perioada 6-9 iunie 2013 în aceeaşi locaţie, la Fundulea, judeţul Călăraşi

Click pe poza pentru galerie!

Pentru DLG Intermarketing, sfârşitul de an a fost un bun prilej de a constata dificultăţile şi nemulţumirile expozanţilor de la primele două ediţii AgriPlanta, încercând totodată să le rezolve. „Colegii noştri de la DLG din Turcia au plecat de la început cu un workshop care a fost foarte bine primit.

În momentul în care am lansat Agriplanta în România nu ştiam cum era structurată piaţa şi nici cum va fi primit un asemenea workshop. La prima ediţie am mers şi am vorbit cu fiecare expozant în parte.

Am considerat că la o a treia ediţie ar fi potrivit să ne întâlnim cu expozanţii, deşi nu este foarte uşor să vezi ce a fost negativ şi să încerci să găseşti împreună cu ei soluţii”, a declarat Corina Mareş, director general al DLG Intermarketing, organizatorul târgurilor Agriplanta şi Agraria.

Workshopul s-a desfăşurat pe două grupe de lucru simultan, fiecare grupă reprezentând principalele categorii de expozanţi: „maşini agricole”, întâlnire moderată de Corina Mareş şi de Ovidiu Ranta, reprezentant al USAMV Cluj-Napoca, şi „producători de seminţe şi pesticide”, grup de lucru condus de Wilfried Wolf, din partea DLG International, şi de Mihai Berca, de la USAMV Bucureşti.


Propuneri pentru o ediţie reuşită

Din cei 122 de participanţi la ediţia din 2012, organizatorii au primit propuneri din partea a opt companii. „Mare parte din elementele negative se referă la demonstraţii: nu se respectă regulile, nu există o unitate în prezentare.

Atragerea unui număr mai mare de vizitatori în zona de demonstraţii a fost una dintre cele mai des întâlnite probleme. Se doreşte şi un formular de prezentare standard pentru toţi expozanţii, precum şi un program strict de demonstraţii bine promovat”, a anunţat Corina Mareş.

Pentru ediţia din 2013, organizatorii au gândit o nouă structură, pentru a atrage vizitatori în partea de demonstraţii, deoarece s-a ajuns la concluzia că oamenii preferă să vadă ultilajele în lucru, nu doar expuse. Pentru o promovare adecvată, firmele participante la demonstraţii trebuie să informeze organizatorii cu o lună înainte cu ce utilaje se vor prezenta.

În timpul discuţiilor s-a insistat foarte mult pe formularele care ar trebui completate de expozanţi şi pe respectarea termenelor limită.

Un punct sensibil a fost transportul şi manipularea maşinilor agricole. Fiecare expozant trebuie să fie conştient de aparatura de care are nevoie la descărcarea utilajelor în expoziţie, astfel încât să fie pregătită logistica necesară. Informaţia ar trebui furnizată prin intermediul formularelor de înscriere. „Anul trecut 1-2% dintre expozanţi au folosit utilajele comandate pentru manipulare. Dar de data aceasta i-am taxat pe cei care au comandat utilaje şi nu le-au folosit”, a precizat Corina Mareş.


Rotaţia culturilor, greu de realizat pe acelaşi amplasament

Pentru producătorii de seminţe şi pesticide principalele probleme ridicate au vizat rotaţia culturilor, foarte greu de realizat în condiţiile menţinerii aceleiaşi locaţii pe termen lung. „Expozanţii au posibilitatea să-şi semene, să aibă grijă de lotul pe care l-au închiriat, să facă protecţia plantelor.

Noi, ca organizatori, nu ştim ce tratamente s-au folosit pe lotul respectiv. Şi atunci este foarte greu să avem în fiecare an loturi de calitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care expoziţia nu poate să rămână mai mulţi ani pe aceeaşi locaţie”, a explicat Corina Mareş.

Noutăţile ediţiei din 2013 le puteţi citi în numărul din luna ianuarie 2013 al revistei Ferma.

 

APIMAR participă la AgriPlanta

„A treia ediţie a Agriplanta va fi organizată împreună cu colegii de la APIMAR. Cu toţii am fost de acord că este în interesul expozanţilor, al organizatorilor şi al vizitatorilor ca împreună să organizăm evenimentul respectiv în acelaşi timp, în acelaşi loc”, a declarat Bernd Koch, director DLG International GmbH.

Vizualizat: 794 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
WORKSHOP
|
01. 29, 2013. Tuesday 13:17
Felicitari initiatorilor pentru astfel de tentative, dar felicitari si mai multe redactorului ca ne informeaza si pe noi, cititorii interesati ca exista si astfel de workshopuri si ne ofera informatii despre data si locatia sa.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?