Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vremea extremă împinge producţia de vin la minimul istoric

Publicat: 12 octombrie 2017 - 01:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condiţiile climatice nefavorabile din 2017, inclusiv grindina şi îngheţurile grele din primăvară, precum şi seceta din vară, au provocat daune considerabile podgoriilor din întreaga Europă. În consecinţă, majoritatea regiunilor viticole din Europa se aşteaptă la o recoltă foarte redusă pentru anul 2017.

sticle-de-vin_bPrincipalele ţări producătoare de vin din Uniunea Europeană prevăd o scădere semnificativă a dimensiunilor recoltelor. Spania, de pildă, estimează că recolta va fi cu 16% mai mică comparativ cu anul precedent, Franţa cu 17%, iar Italia cu 21%. Unele regiuni din aceste ţări aşteaptă reduceri chiar mai mari decât aceste medii naţionale. De exemplu, regiunea spaniolă Castilla-la-Mancha se aşteaptă ca recolta să fie cu 19% mai mică decât anul trecut, în timp ce Sicilia din Italia se aşteaptă la un declin de 35%.

Situaţia nu este aceeaşi în întreag spaţiul comunitar, unele ţări aşteptând o îmbunătăţire faţă de anul precedent. Portugalia, de exemplu, prevede o creştere de 10 procente faţă de 2016, în timp ce Austria, care a suferit de îngheţ anul trecut, aşteaptă o îmbunătăţire de 23 la sută. Pe de altă parte, în România se estimează o creştere de 60%, ceea ce înseamnă o revenire la nivelul anului 2013 şi o creştere de 35% faţă de producţia medie pe cinci ani.

În întreaga Uniune Europeană, producţia de vin din sezonul 2017-2018 este în prezent estimată la aproximativ 145 milioane hectolitri, cu aproximativ 22 milioane de hectolitri (-14%) mai scăzută decât anul precedent şi cu 5,5 milioane de hectolitri mai mică decât campania 2012-2013, recordul de producţie din ultimii ani. Aceste prognoze s-ar putea totuşi schimba, situaţia devenind mai clară în urma recoltei efective; statele membre UE trebuie să furnizeze cifrele finale până la data de 15 martie 2018.

Vizualizat: 528 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?