Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Viorel Matei rămâne la conducerea FNPAR

Publicat: 21 februarie 2011 - 16:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Viorel Matei rămâne la conducerea FNPAR, după ce a primit votul a 22 din 23 de organizaţii membre la Adunarea Generală din 28 ianuarie a.c. Contracandidatul său, Marcel Cucu, desemnat de LAPAR, nu a obţinut nici un vot pentru

Click pe poza pentru galerie!

LAPAR nu mai vrea în FNPAR

LAPAR a acuzat conducerea FNPAR de blocarea, prin forţă, a accesului unui reprezentant al Ligii în cadrul Adunării Generale, motiv pentru care “delegaţii Ligii şi alţi participanţi au fost nevoiţi să părăsească lucrările reuniunii”.

“Nu le-a convenit un statut de egalitate cu celelalte organizaţii. Li s-a dat voie să intre cu câţiva delegaţi în plus, iar după un sfert de oră, după ce lucrările începuseră deja, au dorit să mai intre şi alţi reprezentanţi. Când acest lucru nu li s-a permis, au ameninţat cu părăsirea sălii.

Din 23 de organizaţii profesionale, 22 au rămas în sală. Am cerut acceptul celor care au rămas să continuăm şi s-au supus la vot inclusiv candidaturile depuse de cei de la LAPAR, chiar dacă aceştia părăsiseră sala.

Am văzut oameni care nu pot fi manipulaţi uşor. Cei de la LAPAR au greşit, pentru că indiferent cine eşti sau cine te coordonează trebuie să respecţi statutul organizaţiei din care faci parte şi trebuie să te supui majoriităţii. 99,9 la sută dintre membrii din LAPAR sunt oameni excepţionali, dar, din păcate, sunt câteva personalităţi în organizaţie care nu ştiu ce înseamnă democraţie şi alegeri libere.

Nu mai trăim într-o perioadă în care se poate impune ceva”, a declarat preşedintele FNPAR, Viorel Matei, referitor la acuzaţiile LAPAR.

Alte acuzaţii ale LAPAR la adresa conducerii FNPAR vizează “decizii discreţionare”, “deturnarea obiectivelor pentru care a fost constituită Federaţia şi pierderea reprezentativităţii la nivel naţional”, precum şi “modificări aberante aduse Statutului Federaţiei” în ultimii trei ani, în care nu a avut loc nici o adunare generală.

“Conform statutului, pot fi admişi sau excluşi membri din Federaţie si fără convocarea Adunării Generale”, a precizat, în replică, Viorel Matei.

În plus, ambele părţi s-au acuzat reciproc de promovarea intereselor unor tabere politice diferite.
Drept urmare, LAPAR va analiza, în Adunarea Generală de luna viitoare, propunerea de retragere din FNPAR.


Doi membri în plus în Consiliul Director

Tot în cadrul Adunării Generale au fost aleşi cei 11 (faţă de 9 până acum) membri ai Consiliului Director al Federaţiei, din rândul preşedinţiilor asociaţiilor membre FNPAR. Preşedintele LAPAR Nicolae Sitaru a obţinut doar 6 voturi din 100 şi nu va face parte din Consiliul Director.

“Probabil au fost penalizaţi de reprezentanţii celor 22 de asociaţii care au rămas în sală şi care s-au simţit jigniţi de modul în care cei de la LAPAR au tratat o Adunare Generală. Nu cred că nu meritau mai multe voturi”, a comentat Viorel Matei.

De asemenea, au fost excluse 12 organizaţii, care nu şi-au achitat cotizaţia şi care nu au avut nici activitate, şi au fost primite patru noi organizaţii.


Informaţiile ne-au fost furnizate de Viorel Matei. Preşedintele FNPAR şi de LAPAR, printr-un comunicat de presă.

Vizualizat: 958 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Dupa ciolan,toti, rusine!
|
02. 25, 2011. Friday 20:00
Nu sunt un reprezentant al FNPAR si nici nu Imbratisez LAPAR,dar aceasta lupta arata ca in Romania este multa prostie si agonie dupa functii,mai putin construirea unei organizatii viabile sa poata contribui la realizarea unor obiective in agricultura.FNPAR,AGROSTAR,LAPAR au oameni care alearga dupa ciolan si nici macar nu au reprezentativitate la nivel national, au oameni din Bucuresti si din apropiere care urmaresc doar interese personale.Pentru fermieri organizatii serioase mai putin.
1.
Dupa ciolan,toti, rusine!
|
02. 25, 2011. Friday 19:59
Nu sunt un reprezentant al FNPAR si nici nu Imbratisez LAPAR,dar aceasta lupta arata ca in Romania este multa prostie si agonie dupa functii,mai putin construirea unei organizatii viabile sa poata contribui la realizarea unor obiective in agricultura.FNPAR,AGROSTAR,LAPAR au oameni care alearga dupa ciolan si nici macar nu au reprezentativitate la nivel national, au oameni din Bucuresti si din apropiere care urmaresc doar interese personale.Pentru fermieri organizatii serioase mai putin.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?