Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Vin românesc, mai puțin cu 20% în 2014

Publicat: 01 decembrie 2014 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producția de vin a României a scăzut cu 20% în 2014 până la 4,093 mil. hl, de la 5,113 mil. hl în 2013. România rămâne totuși în continuare locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin, conform datelor preliminare publicate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) la finalul lunii octombrie 2014.

Click pe poza pentru galerie!

Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV) estima, la mijlocul lunii septembrie 2014, o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu 2012, din cauza precipitațiilor și a grindinei, aspecte ce influențează și producția totală de vin. Anul 2013 a fost unul cu supraproducție.

 

Producția mondială de vin a scăzut cu 6%

La nivel mondial, producția de vin a scăzut cu 6% în 2014, până la 271 mil. hl. OIV precizează că producția din acest an a revenit la un nivel „mediu”, după producția record de 287 mil. hl din 2013. „Reducerea producției a fost amplificată în țările din Europa de Est, Bulgaria, România și Slovacia înregistrând scăderi semnificative ale producțiilor lor de vin comparativ cu 2013 (minus 30%, minus 20% și minus 16%), din cauza condițiilor climatice nefavorabile”, se arată în raportul OIV, citat de Agerpres.

 

Franța, cel mai mare producător de vin în 2014

Franța a redevenit, în 2014, cel mai mare producător mondial de vin, cu 46 mil. hl, în creștere cu 10% comparativ cu 2013, depășind Italia și Spania, țări în care producția de vin a scăzut cu 15%, respectiv 19%. Cele mai mari creșteri ale producției de vin au fost înregistrate în Noua Zeelandă - plus 29%, până la nivelul record de 3,2 mil. hl (locul 11 mondial) și în Germania - plus 16%, până la 9,7 mil. hl (locul 10 mondial).

Vizualizat: 463 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?