Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VIN DESPĂGUBIRILE! Anunţul lui Daniel Buda

Publicat: 28 decembrie 2020 - 12:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

“MADR a continuat susţinerea financiară a fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. (...) De asemenea, vor continua şi ajutoarele naţionale tranzitorii. (...)”, spune Daniel Buda, europarlamentar. Iată retrospectiva anului 2020 în viziunea sa!

“O altă măsură bună constă în susţinerea generaţiilor tinere de fermieri prin concesionarea sau arendarea terenurilor ADS, precum şi sprijinirea angajării tinerilor fermieri în agricultură”, a susţinut vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, care a precizat că în perioada ianuarie - februarie 2021, Guvernul va acorda sprijin celor 93.000 de fermieri pentru pagubele generate de secetă la culturile înfiinţate în primăvară. 

 

FERMIERII AU UN ROL VITAL ÎN PROTEJAREA BIODIVERSITĂŢII 

 

retrospectiva Daniel_Buda_b

“Atât pentru anul 2021, cât şi pentru exerciţiul financiar 2021-2027 în ansamblul său, priorităţile din sectorul agricol se axează pe consolidarea poziţiei fermierilor, pe asigurarea durabilităţii zonelor agricole, cu accent pe protejarea biodiversităţii. 

Noul model de livrare PAC implică o subsidiaritate sporită în favoarea statelor membre, ţinând cont de condiţiile şi nevoile locale. Plecând de la realităţile actuale, şi anume pierderea biodiversităţii, schimbările climatice, UE s-a angajat să ia măsuri imediate pentru a combate schimbările climatice. Astfel, provocările date de Acordul verde trebuie să fie transformate în oportunităţi care să ducă la investiţii durabile. PAC va contribui în mod cert la consolidarea biodiversităţii, iar agricultorii sunt în prima linie în calitate de gardieni principali ai păstrării calităţii terenurilor noastre!”, ne-a declarat europarlamentarul.

Vizualizat: 2320 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?