Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UNCSV are un nou preşedinte

Publicat: 04 iunie 2019 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mircea Băluţă este noul preşedinte al Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), urmând să-l înlocuiască pe Nicolae Sofone, care a renunţat la această funcţie din motive de sănătate.

"Nicolae Sofone a fost partizanul şi principalul promotor al înfiinţării şi dezvoltării unei uniuni profesioniste, în mod transparent şi corect. Îi mulţumim pentru rolul determinant pe care l-a avut, efortul depus şi implicarea constructivă de care a dat dovadă de-a lungul timpului. Îl asigurăm că vom continua în aceeaşi linie şi vom consolida UNCSV pentru a răspunde cât mai prompt şi eficient nevoilor cooperativelor agricole din România", se precizează într-un comunicat semnat de UNCSV.

UNCSV-logo_bAles în poziţia de lider UNCSV în urma Adunării Generale care a avut loc luni, Mircea Băluţă este absolvent de economie agrară, fermier în judeţul Argeş şi director executiv al Cooperativei Agricole Argeş Biosud. În cadrul şedinţei de ieri a fost completată şi echipa Consiliului de Administraţie al UNCSV, din care vor face parte şi Gabriel Stanciu,, preşedintele Cooperativei Agricole Braicoop, şi Milan Kelo, preşedintele Cooperativei Agricole Fermierul Nădlăcan.

România are mare nevoie de cooperative agricole de succes!

"Ne propunem să fim un exemplu de pragmatism, o echipă a faptelor, mai puţin a vorbelor şi să fim împreună pentru viitorul cooperativelor agricole competitive, funcţionale şi corecte cu munca şi rezultatele propriilor membri. Ne manifestăm disponibilitatea de colaborare pe orice aspecte legislative - organizatorice - economice - legate de o mai bună funcţionare a cooperativelor agricole şi asociere a fermierilor", se mai arată în comunicatul UNCSV.

Vizualizat: 333 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!