Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un trio pentru viitor Agricultura - Energia - Cercetarea, la TimAgralim 2010

Publicat: 16 iulie 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A opta ediţie a Expoziţiei Internaţionale de echipamente şi produse din domeniul alimentaţiei, agriculturii, zootehniei şi domeniile conexe - TimAgralim 2010, a strâns la Timişoara, în perioada 3-6 iunie 2010, agricultorii din toată regiunea de vest a ţării, institute de cercetare, producători de utilaje şi echipamente pentru agricultură şi zootehnie.

Click pe poza pentru galerie!

Suprafaţa de 1600 mp interior şi 2500 mp exterior a fost destul de încăpătoare pentru companii şi instituţii de profil din toată ţara, dar şi de peste hotare, în special din Serbia, prin prezenţa Camerei de Comerţ din Pozarevac, a Camerei de Comerţ din Kikinda şi Pancevo şi a celei din Zrenjanin cu cinci firme.

De asemenea, au fost prezente firme din Euroregiunea DKMT prin Camera de Comerţ din Csongrad şi Camera de Comerţ din Vojvodina şi mici producători din Ungaria cu standuri individuale.

 

Ferma a premiat participanţii

Desfăşurată sub sloganul “Un trio pentru viitor: Agricultura - Energia - Cercetarea”, expoziţia de anul acesta a cuprins mai multe saloane specializate şi manifestări economico-ştiinţifice, susţinute în două locaţii: la Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) şi la Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara (USAMVBT).

La CRAFT, expoziţia a cuprins patru saloane: salonul de produse, echipamente şi utilaje pentru agricultură şi zootehnie, salonul pentru industria alimentară şi HORECA, Salonul de horticultură şi amenajare a spaţiilor verzi şi salonul de produse tradiţionale şi ecologice. în paralel, aici s-a desfăşurat şi cea de-a şasea ediţie a Expoziţiei „Energia viitorului” şi cea de-a doua ediţie a „Salonului Regional al Cercetării”.

Cea de a doua locaţie de desfăşurare a manifestării - Universitatea de Ştiinţe Agricole, a găzduit: salonul de creştere a animalelor, salonul de mecanizare, servicii şi produse agro-alimentare, demonstraţii în câmp cu maşini şi utilaje agricole, "Ziua câmpului".

Ambele locaţii au avut număr record de participanţi, iar mulţi dintre aceştia n-au plecat cu mâna goală, pentru că organizatorii au cuprins în program şi două tombole, atât a vizitatorului, cât şi a expozantului. Partener principal media al evenimentului, revista Ferma a acordat premii constând în abonamente la revista Ferma şi la ziarul Anunţuri Agricole, precum şi DVD-uri cu "Noutăţile Tehnice 2010/2011".

Vizualizat: 569 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!