Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UN NOU CONTRACT CADRU PENTRU ÎNCHIRIEREA PAJIȘTILOR

Publicat: 19 august 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 05 august 2015 a intrat în vigoare noul model de contract cadru pentru închirierea/concesionarea pajiștilor publice, modificat prin Ordinul MADR-MDRAP 571/371/2015 (M.Of. 589/5.08.2015). Documentul pune în acord modelul de contract prevăzut de vechiul Ordin 407/2.051/2013 cu prevederile din OUG 34/2013. Principalele modificări privesc durata și prețul închirierii/concesiunii.

Click pe poza pentru galerie!

Durata închirierii/concesiunii pajiștilor publice va fi cuprinsă între 7 și 10 ani (maxim 5 ani în varianta inițială), conform art. 9 alin. (2) din OUG 34/2013, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 86/2014, cu modificările ulterioare. Contractul de închiriere/concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială, cu condiția ca prin prelungire să nu se depășească termenul maxim de 10 ani.

Prețul închirierii/concesiunii va fi stabilit cu respectarea condițiilor art. 6 alin. (3) și (4) din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 34/2013 (aprobate prin HG nr. 1.064/2013), cu modificările și completările ulterioare. Ordinul inițial de aprobare a contractului cadru (Ord. 407/2.051/2013) prevedea și că prețul închirierii/concesiunii nu va depăși 50% din valoarea masei verzi pe hectar calculată în funcție de prețul mediu stabilit de Consiliul Județean.

Vizualizat: 699 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!