Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un moment de SOLIDARITATE

Publicat: 26 mai 2020 - 08:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea, parte a grupului Jantzen, s-au reunit într-un efort comun în vederea derulǎrii unei campanii de prevenire și limitare a rǎspândirii virusului Covid-19 și a douǎ proiecte de întrajutorarea categoriilor de populație vulnerabile, în comunitățile locale din județele Ialomița și Constanța.

 În acest sens, cele douǎ companii au alocat fondurile necesare achiziționǎrii și livrǎrii a peste 1.500 de mǎști de protecție, 1.500 de mǎnuși de unicǎ folosințǎ și soluții dezinfectante care au fost distribuite categoriilor de populație expuse riscului de infectare cu coronavirus – angajații din administrația publicǎ localǎ, persoanele în vârstǎ, etc.


O parte dintre aceste materiale de protecție urmeazǎ a fi distribuite în școlile unde se vor susține anul acesta examenele de evaluare naționalǎ pentru elevii din clasa a VIII-a, astfel încât elevii și profesorii sǎ fie protejați și activitatea educaționalǎ sǎ se poatǎ desfǎșura în condiții cât mai bune, având în vedere situația deosebitǎ din aceastǎ perioadǎ.

Venind în întâmpinarea necesitǎților Spitalului Municipal “Anghel Saligny” din Fetești, județul Ialomița - Spital suport Covid, compania JD Agro Cocora a donat spitalului aproximativ 270 de combinezoane de protecție necesare personalului medical expus riscului de infectare cu coronavirus și 500 de tuburi cu mediu de transport viral pentru testarea pacienților.

Din dorința de a susține protejarea unor categorii de populație vulnerabile mai ales în aceastǎ perioadǎ, compania JD Agro Amzacea a inițiat un proiect care sǎ aducǎ sprijin și alinare atât persoanelor în vârstǎ fǎrǎ aparținǎtori în apropiere, cât și cazurilor sociale deosebite din comunele Amzacea, Casicea și General Scǎrișoreanu, județul Constanța. Sprijinul constǎ în distribuirea unor pachete consistente cu produse alimentare, de care sǎ poatǎ beneficia o perioadǎ îndelungată de timp.

Un alt proiect care a adus multǎ bucurie și speranțǎ a fost inițiat și implementat de cǎtre compania JD Agro Cocora în comuna Balaciu, județul Ialomița, pentru “Cǎminul pentru persoane vârstnice “Ing. Vadim Rusu”. Bucǎtǎria cǎminului a fost dotatǎ cu o hotǎ de ultimǎ generație și un robot de bucǎtărie care sǎ faciliteze pregǎtirea meselor pentru cele 54 de persoane pe care le gǎzduiește cǎminul. Pentru persoanele cu deficiențe de mobilitate, s-au achiziționat și montat suporturi mobile pentru televizioare, cu ajutorul acestora vor putea viziona mult mai ușor programele de televiziune, de acum înainte. O îmbunǎtǎțire a confortului ocupanților cǎminului a adus-o și utilarea spațiului exterior cu mobilier de grǎdinǎ pentru a-și putea petrece timpul împreunǎ, în aer liber, în zilele calde și însorite. În vederea prevenirii și limitǎrii rǎspândirii virusului Covid-19, cǎminul a fost dotat cu un termometru digital cu infraroșu.

Contribuția financiarǎ a celor douǎ companii și parteneriatul cu autoritǎțile locale, au arǎtat importanța solidaritǎții pentru comunitǎțile locale, mai ales in momentele critice.

 

Agro COCORA_b

Vizualizat: 1083 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?