Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE mizează pe o creştere a producţiei de floarea-soarelui

Publicat: 21 iunie 2019 - 14:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Spre deosebire de cultura de rapiţă, serios afectată din cauza secetei din toamnă, producţia de seminţe de floarea-soarelui în Uniunea Europeană ar urma să crească anul acesta în comparaţie cu sezonul precedent.

Floarea soarelui_bConform unui raport al Comisiei Europene, se estimează că în 2019 se va recolta o cantitate de 10,15 milioane de tone, cu 190.000 tone mai mult decât în urmă cu un an, reprezentând o creştere de 1,9 procente. Această evoluţie este influenţată în special de extinderea suprafeţelor cultivate cu 70.100 hectare, echivalent cu 1,7%, astfel încât suprafaţa totală cultivată cu floarea-soarelui a ajuns la 4,19 milioane hectare.

Conform prognozelor oficiale, anul acesta suprafaţa alocată florii-soarelui în România, principalul producător la nivel European, este mai mică cu 7,4% faţă de 2018, respectiv 1,02 milioane hectare. De asemenea, se aşteaptă o producţie medie la hectar mai scăzută, cu aproape 260.000 de tone sau cu 8.4%, până la 2,82 milioane de tone.

În schimb, Bulgaria, al doilea producător de seminţe de floarea-soarelui din UE, prognozează o creştere de 4%, urmând să recolteze 2 milioane de tone. Locul al treilea din punct de vedere al producţiei de floarea-soarelui ar reveni în 2019 Ungariei, cu 1,92 milioane tone, respectiv 4,8% în plus faţă de anul 2018. Cea mai mare creştere o va înregistra Franţa, cu 14,8%, până la 1,43 milioane de tone, în timp ce Spania estimează o producţie de 930.000 tone (+0,7%).

Vizualizat: 680 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?