Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE încurajează consumul de fructe şi legume în şcoli

Publicat: 15 august 2017 - 15:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un nou program de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor, în valoare de 250 milioane euro, a intrat în vigoare luna aceasta.

Pentru o mai bună sinergie la nivel european, cele două programe deja existente au fost grupate într-un singur cadru juridic. Astfel, începând cu prima zi a anului şcolar 2017-2018, milioane de copii din România şi majoritatea statelor membre UE vor beneficia, în şcoli, de fructe, legume, produse lactate şi programe educaţionale specifice.

României i-au fost alocate, în cadrul acestui program, 6,86 milioane euro pentru fructe şi legume şi 10,86 milioane euro pentru lapte. La nivel naţional poate fi decis modul de implementare al acestui program şi, de asemenea, poate fi luată decizia de a completa finanţarea lui cu un ajutor naţional.

Fructe toamnă_bAlegerea produselor alimentare va avea la bază considerente de sănătate şi mediu, caracterul sezonier, varietatea şi disponibilitatea produselor, acordând prioritate produselor originare din Uniunea Europeană. Statele membre pot încuraja achiziţiile locale sau regionale, produsele ecologice, lanţurile de aprovizionare scurte, beneficiile pentru mediu şi sistemele agricole de calitate.

Se pot distribui şi produse prelucrate, precum supe, compoturi de fructe, sucuri, iaurturi şi brânzeturi, dacă această opţiune este aprobată de autorităţile naţionale sanitare. Nu sunt permise adaosurile de zahăr, sare şi grăsimi, cu excepţia cazului în care autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii autorizează cantităţi limitate.

Din cele 250 milioane de euro ale finanţării din partea UE aprobate pentru anul şcolar 2017-2018, aproximativ 150 de milioane de euro vor fi alocate pentru fructe şi legume, iar 100 de milioane de euro pentru lapte.

Vizualizat: 570 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?