Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ucraina a autorizat tranzacţiile cu terenuri agricole

Publicat: 25 aprilie 2020 - 16:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a primi un nou împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional, care a fost esenţial în ceea ce priveşte gestionarea crizei provocate de pandemia Covid-19, parlamentul ucrainean a votat la 31 martie proiectul de deschidere a pieţei funciare.

Legea va intra însă în vigoare abia de la 1 iulie 2021 iar pentru început dreptul de a cumpăra terenuri agricole îl vor avea cetăţenii ucraineni, persoanele juridice înregistrate în această ţară, excluzându-i aici pe cetăţenii străini, comunităţile teritoriale şi statul. De asemenea, în primii doi ani va exista o restricţie la achiziţionarea de terenuri, în sensul că nu vor putea fi cumpărate mai mult de 100 de hectare la o singură tranzacţie.

Teren_bDin 2024, va fi permisă achiziţia a 10 mii de hectare la o singură tranzacţie. Pe de altă parte, în perioada 2021-2023, numai persoanele fizice vor avea dreptul să cumpere terenuri, în timp ce persoanelor juridice li se va interzice cu desăvârşire acest drept. În plus, în primii doi ani, va fi în vigoare interdicţia vânzării de terenuri aflate în proprietatea statului.

Ucraina are o suprafaţă agricolă de 41,4 milioane de hectare (din care 32,7 milioane hectare de teren arabil), ceea ce reprezintă aproximativ 19% din suprafaţa agricolă totală a Europei. Deschiderea pieţei funciare se speră că va avea un impact pozitiv asupra îmbunătăţirii producţiei agricole, reducând dependenţa de pesticide şi având efecte benefice asupra rotaţiei culturilor.

Vizualizat: 1328 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?