Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ucraina a autorizat tranzacţiile cu terenuri agricole

Publicat: 25 aprilie 2020 - 16:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a primi un nou împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional, care a fost esenţial în ceea ce priveşte gestionarea crizei provocate de pandemia Covid-19, parlamentul ucrainean a votat la 31 martie proiectul de deschidere a pieţei funciare.

Legea va intra însă în vigoare abia de la 1 iulie 2021 iar pentru început dreptul de a cumpăra terenuri agricole îl vor avea cetăţenii ucraineni, persoanele juridice înregistrate în această ţară, excluzându-i aici pe cetăţenii străini, comunităţile teritoriale şi statul. De asemenea, în primii doi ani va exista o restricţie la achiziţionarea de terenuri, în sensul că nu vor putea fi cumpărate mai mult de 100 de hectare la o singură tranzacţie.

Teren_bDin 2024, va fi permisă achiziţia a 10 mii de hectare la o singură tranzacţie. Pe de altă parte, în perioada 2021-2023, numai persoanele fizice vor avea dreptul să cumpere terenuri, în timp ce persoanelor juridice li se va interzice cu desăvârşire acest drept. În plus, în primii doi ani, va fi în vigoare interdicţia vânzării de terenuri aflate în proprietatea statului.

Ucraina are o suprafaţă agricolă de 41,4 milioane de hectare (din care 32,7 milioane hectare de teren arabil), ceea ce reprezintă aproximativ 19% din suprafaţa agricolă totală a Europei. Deschiderea pieţei funciare se speră că va avea un impact pozitiv asupra îmbunătăţirii producţiei agricole, reducând dependenţa de pesticide şi având efecte benefice asupra rotaţiei culturilor.

Vizualizat: 1465 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?