Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ucraina a autorizat tranzacţiile cu terenuri agricole

Publicat: 25 aprilie 2020 - 16:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a primi un nou împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional, care a fost esenţial în ceea ce priveşte gestionarea crizei provocate de pandemia Covid-19, parlamentul ucrainean a votat la 31 martie proiectul de deschidere a pieţei funciare.

Legea va intra însă în vigoare abia de la 1 iulie 2021 iar pentru început dreptul de a cumpăra terenuri agricole îl vor avea cetăţenii ucraineni, persoanele juridice înregistrate în această ţară, excluzându-i aici pe cetăţenii străini, comunităţile teritoriale şi statul. De asemenea, în primii doi ani va exista o restricţie la achiziţionarea de terenuri, în sensul că nu vor putea fi cumpărate mai mult de 100 de hectare la o singură tranzacţie.

Teren_bDin 2024, va fi permisă achiziţia a 10 mii de hectare la o singură tranzacţie. Pe de altă parte, în perioada 2021-2023, numai persoanele fizice vor avea dreptul să cumpere terenuri, în timp ce persoanelor juridice li se va interzice cu desăvârşire acest drept. În plus, în primii doi ani, va fi în vigoare interdicţia vânzării de terenuri aflate în proprietatea statului.

Ucraina are o suprafaţă agricolă de 41,4 milioane de hectare (din care 32,7 milioane hectare de teren arabil), ceea ce reprezintă aproximativ 19% din suprafaţa agricolă totală a Europei. Deschiderea pieţei funciare se speră că va avea un impact pozitiv asupra îmbunătăţirii producţiei agricole, reducând dependenţa de pesticide şi având efecte benefice asupra rotaţiei culturilor.

Vizualizat: 1027 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!