Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TVA 9% pentru inputuri și servicii agricole

Publicat: 10 august 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De la 1 august 2016, TVA pentru vânzarea produselor folosite pentru producția agricolă și pentru prestările de servicii din sectorul agricol a scăzut de la 20% la 9%.

Click pe poza pentru galerie!

Măsura, anunțată la sfârșitul lunii iunie de premierul Dacian Cioloș, a fost reglementată prin OUG 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (M.Of. 488 din 30 iunie 2016).

Pentru o identificare clară a bunurilor și a serviciilor agricole pentru care TVA va fi redusă, Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii au elaborat un Proiect de act normativ.

Documentul prevede că TVA de 9% se va aplica pentru vânzarea de îngrășăminte, pesticide, semințe și alte produse agricole destinate însămânțării sau plantării încadrate în anumite coduri din Nomenclatura combinată.

În cazul prestărilor de servicii, 34 de activități vor beneficia de TVA de 9%, de la fertilizat și arat, până la colectare, sortare, condiționare, etichetare la legume și fructe, montare sere și/sau solarii, distrugerea mușuroaielor de pe pășuni și fânețe, evacuarea dejecțiilor, dezinfecția, dezinsecția și deratizarea în fermele zootehnice, tunsul oilor, sortarea, marcarea și ambalarea ouălor, decolmatrea sau curățrea canalor de irigații și/sau de desecare.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.13(174) 1 - 15 august 2016

Vizualizat: 600 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!