Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Toate achizițiile PNDR se vor face online, din 6 iulie 2015

Publicat: 20 iunie 2015 - 12:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Solicitanții de fonduri europene prin PNDR 2014 - 2020 vor fi obligați, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziții on-line implementat de AFIR. Mai precis, solicitanții privați de fonduri prin noul PNDR, înaintea semnării contractului de finanțare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achiziții aplicabilă serviciilor eligibile (consultanță și întocmire studii de fezabilitate), cu o valoare mai mare de 15.000 euro.

Click pe poza pentru galerie!

Până pe 6 iulie 2015, solicitanții de fonduri nerambursabile vor derula achizițiile private prin publicarea în ziar a unei invitații de participare și primirea de către solicitant a minimum trei oferte conforme tehnic și financiar.

AFIR precizează că procedura on-line se aplică pentru toate achizițiile derulate prin PNDR 2014-2020 și este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziții de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) și de execuție de lucrări. Contractele mai mari de 15.000 euro fără TVA trebuie adjudecate prin procedura de selecție de oferte, cu minim două oferte. Pentru contractele mai mici sau egale cu 15.000 euro fără TVA, beneficiarul privat poate opta pentru aplicarea procedurii cu o singură ofertă.

AFIR subliniază că este interzisă divizarea achizițiilor de același tip (servicii, bunuri sau lucrări) a căror valoare depășește 15.000 euro fără TVA, în contracte mai mici, cu scopul evitării procedurii de selecție de oferte.

Vizualizat: 360 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?