Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Toamna agricolă la AgroBihor

Publicat: 07 octombrie 2015 - 10:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a șaptea ediție a târgului AgroBihor a adus, în perioada 4-6 septembrie, în parcarea centrului comercial Era Park din Oradea aproape o sută de expozanți din Bihor, Gorj, Timiș, Arad și Satu Mare, dar și din Germania și din țara vecină - Ungaria. 

Click pe poza pentru galerie!

AgroBihor a devenit unul dintre evenimentele agricole consacrate, cu un loc bine definit în calendarul târgurilor și expozițiilor de profil din țara noastră. Producători și distribuitori de tehnică agricolă au expus utilaje și mașini pentru agricultură și instalații pentru zootehnie, unelte pentru ferme și gospodăria țărănească, iar firmele de inputuri și-au prezentat portofoliul de produse și ofertele speciale pentru campania de toamnă. 

În spațiul rezervat micilor producători agricoli, s-au expus spre vânzare roadele toamnei, legume și fructe, dar și produse alimentare (brânzeturi, produse apicole, băuturi tradiționale din zona Bihorului). 

Participanții au fost invitați la dezbateri și manifestări științifice pe diverse teme de actualitate. Profesorul Ioan Pădeanu, șeful Catedrei de Tehnologia creșterii ovinelor și caprinelor a USAMVB Timișoara, le-a vorbit oierilor despre condițiile de acordare a sprijinului cuplat în zootehnie, iar profesorul Sorin - Tiberiu Bungescu, coordonator al secției de Mecanizare de la aceeași instituție, a prezentat un studiu comparativ al utilajelor folosite în întreaga lume și în diferite tehnologii la prelucrarea solului.

 

Un târg pentru toată suflarea din agricultură 

„Târgul AgroBihor are misiunea de a răspunde așteptărilor celor mai importanți actori din agricultură, zootehnie și industria alimentară: agenții economici interesați de ultimele tehnologii și micii fermieri care caută soluții tehnice simple și eficiente”, a declarat organizatorul evenimentului, Marius {tefan - director al Camerei Agricole Bihor. 

Un succes al Târgului AgroBihor 2015 a fost amploarea demonstrațiilor în câmp. Pe o suprafață de cinci hectare s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului pentru semănat și semănatul propriu-zis (detalii în pag. 80). Pe segmentul mecanizare, organizatorul a reușit să acopere aproape întreaga gamă de mașini și utilaje folosite în agricultură, începând de la pluguri și terminând cu echipamente pentru administrarea hranei pentru animale, remorci pentru furaje, uscătoare pentru cereale etc.

În zona de zootehnie au fost pregătite 23 de boxe pentru animale, acestea fiind ocupate în totalitate, cu sprijinul asociațiilor crescătorilor de bovine și ale crescătorilor de ovine bihoreni.  Au fost prezente predominant exemplare de cabaline, bovine, ovine, dar și caprine, o specie de care, așa cum preciza Marius {tefan, sunt interesați tot mai mulți crescători de animale.

Sărbătoarea agriculturii bihorene s-a încheiat cu premierea crescătorilor de animale pentru exemplarele de ovine, bovine și cabaline expuse în târg, urmată de înmânarea diplomelor de participare tuturor expozanților.

Vizualizat: 597 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
google
|
10. 20, 2015. Tuesday 15:17
http://www.google.ro
1.
google
|
10. 20, 2015. Tuesday 15:17
http://www.google.ro
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?