Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Toamna agricolă la AgroBihor

Publicat: 07 octombrie 2015 - 10:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a șaptea ediție a târgului AgroBihor a adus, în perioada 4-6 septembrie, în parcarea centrului comercial Era Park din Oradea aproape o sută de expozanți din Bihor, Gorj, Timiș, Arad și Satu Mare, dar și din Germania și din țara vecină - Ungaria. 

Click pe poza pentru galerie!

AgroBihor a devenit unul dintre evenimentele agricole consacrate, cu un loc bine definit în calendarul târgurilor și expozițiilor de profil din țara noastră. Producători și distribuitori de tehnică agricolă au expus utilaje și mașini pentru agricultură și instalații pentru zootehnie, unelte pentru ferme și gospodăria țărănească, iar firmele de inputuri și-au prezentat portofoliul de produse și ofertele speciale pentru campania de toamnă. 

În spațiul rezervat micilor producători agricoli, s-au expus spre vânzare roadele toamnei, legume și fructe, dar și produse alimentare (brânzeturi, produse apicole, băuturi tradiționale din zona Bihorului). 

Participanții au fost invitați la dezbateri și manifestări științifice pe diverse teme de actualitate. Profesorul Ioan Pădeanu, șeful Catedrei de Tehnologia creșterii ovinelor și caprinelor a USAMVB Timișoara, le-a vorbit oierilor despre condițiile de acordare a sprijinului cuplat în zootehnie, iar profesorul Sorin - Tiberiu Bungescu, coordonator al secției de Mecanizare de la aceeași instituție, a prezentat un studiu comparativ al utilajelor folosite în întreaga lume și în diferite tehnologii la prelucrarea solului.

 

Un târg pentru toată suflarea din agricultură 

„Târgul AgroBihor are misiunea de a răspunde așteptărilor celor mai importanți actori din agricultură, zootehnie și industria alimentară: agenții economici interesați de ultimele tehnologii și micii fermieri care caută soluții tehnice simple și eficiente”, a declarat organizatorul evenimentului, Marius {tefan - director al Camerei Agricole Bihor. 

Un succes al Târgului AgroBihor 2015 a fost amploarea demonstrațiilor în câmp. Pe o suprafață de cinci hectare s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului pentru semănat și semănatul propriu-zis (detalii în pag. 80). Pe segmentul mecanizare, organizatorul a reușit să acopere aproape întreaga gamă de mașini și utilaje folosite în agricultură, începând de la pluguri și terminând cu echipamente pentru administrarea hranei pentru animale, remorci pentru furaje, uscătoare pentru cereale etc.

În zona de zootehnie au fost pregătite 23 de boxe pentru animale, acestea fiind ocupate în totalitate, cu sprijinul asociațiilor crescătorilor de bovine și ale crescătorilor de ovine bihoreni.  Au fost prezente predominant exemplare de cabaline, bovine, ovine, dar și caprine, o specie de care, așa cum preciza Marius {tefan, sunt interesați tot mai mulți crescători de animale.

Sărbătoarea agriculturii bihorene s-a încheiat cu premierea crescătorilor de animale pentru exemplarele de ovine, bovine și cabaline expuse în târg, urmată de înmânarea diplomelor de participare tuturor expozanților.

Vizualizat: 415 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
google
|
10. 20, 2015. Tuesday 15:17
http://www.google.ro
1.
google
|
10. 20, 2015. Tuesday 15:17
http://www.google.ro
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?