Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tinerii fermieri iau primii bani din PNDR 2020

Publicat: 15 septembrie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a anunțat că a primit, până pe 27 august 2015, 1.397 proiecte, în valoare de 103,78 mil. euro, pentru toate cele 10 submăsuri de finanțare deschise din PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Cele mai multe cereri de finanțare, 1.041, au fost depuse pentru sM 6.1 - Tineri fermieri. Valoarea totală nerambursabilă pentru toate proiectele depuse prin această submăsură este de 44,36 mil. euro. Potrivit AFIR, „pentru proiectele depuse în martie - iulie 2015, au fost deja notificați 643 de solicitanți, în vederea realizării vizitei pe teren. Dintre aceștia, conform procedurii de autoevaluare a punctajului, peste 100 au o probabilitate mare de a fi contractați în perioada imediat următoare.”

Pentru sM 4.1 - Investiții în exploatații agricole, AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 proiecte în sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 mil. euro. AFIR a precizat că a trimis 40 de notificări pentru realizarea etapei de verificare pe teren.

În septembrie 2015 vor fi deschise sesiuni de depunere a proiectelor și pe sM 7.2 - Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică și sM 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Vizualizat: 502 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?