Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tinerii fermieri iau primii bani din PNDR 2020

Publicat: 15 septembrie 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR a anunțat că a primit, până pe 27 august 2015, 1.397 proiecte, în valoare de 103,78 mil. euro, pentru toate cele 10 submăsuri de finanțare deschise din PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Cele mai multe cereri de finanțare, 1.041, au fost depuse pentru sM 6.1 - Tineri fermieri. Valoarea totală nerambursabilă pentru toate proiectele depuse prin această submăsură este de 44,36 mil. euro. Potrivit AFIR, „pentru proiectele depuse în martie - iulie 2015, au fost deja notificați 643 de solicitanți, în vederea realizării vizitei pe teren. Dintre aceștia, conform procedurii de autoevaluare a punctajului, peste 100 au o probabilitate mare de a fi contractați în perioada imediat următoare.”

Pentru sM 4.1 - Investiții în exploatații agricole, AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 proiecte în sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a celor 121 de proiecte se ridică la 53,54 mil. euro. AFIR a precizat că a trimis 40 de notificări pentru realizarea etapei de verificare pe teren.

În septembrie 2015 vor fi deschise sesiuni de depunere a proiectelor și pe sM 7.2 - Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică și sM 7.6 - Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Vizualizat: 446 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!