Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TimAgralim la Universitatea de Ştiinţe Agricole

Publicat: 03 iunie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara organizează, în perioada 3-6 iunie 2010, expoziţia internaţională de echipamente şi produse din domeniul alimentaţiei, agriculturii şi zootehniei - TimAgralim.

Click pe poza pentru galerie!

Ediţia din acest an se va desfăşura în două locaţii - pe Platoul Expoziţional al USAMVB şi la sediul Centrului de Afaceri Timişoara.

 

Saloane organizate la USAMVB

Salonul de creştere a animalelor: la expoziţie vor participa un număr de şapte asociaţii profesionale de crescători de animale (taurine, ovine şi caprine, herghelia şi depozitul de armăsari, albine, păsări de rasă şi ornament) şi vor fi expuse animale din următoarele specii: taurine, ovine, caprine, cabaline, iepuri şi animale de blană, găini şi păsări ornamentale. Vor participa şi în jur de 25 de crescători individuali de animale şi mai multe societăţi comerciale (11) din domeniul serviciilor şi asistenţei bancare, al producerii de furaje, aditivilor furajeri şi consumabile pentru sectorul creşterii animalelor.

Pentru stimularea crescătorilor de animale de interes zootehnic, în cadrul expoziţiei se vor organiza acţiuni de evaluare - bonitare a animalelor pe specii şi categorii fiziologice, iar deţinătorii celor mai reuşite exemplare vor primi diplome.

În cadrul expoziţiei TIMAGRALIM 2010, se vor organiza o serie de evenimente din domeniul echitaţiei (spectacol ecvestru, carusel pe muzică), la care participă invitaţi şi concurenţi din România, Serbia şi Ungaria.

Salonul de mecanizare, servicii şi produse agroalimentare. Acest sector expoziţional este rezervat şi alocat pentru demonstraţii în câmp cu diferite utilaje agricole pentru prelucrarea solului, pentru întreţinerea, recoltarea şi condiţionarea primară a producţiilor agricole. Aceste demonstraţii în câmp sunt organizate de firmele care participă în cadrul expoziţiei TimAgralim cu utilaje şi maşini agricole.

Poligonul de câmpuri demonstrativ-experimentale: la expoziţie participă cca. 20 de firme, institute şi staţiuni de cercetare din domeniul producerii de material semincer de înaltă valoare biologică (din ţară şi străinătate), mari firme producătoare de substanţe de protecţie şi fertilizanţi.

De asemenea, în cadrul acestui sector expoziţional sunt amenajate loturi demonstrative cu culturi de câmp şi furajere, legume, pomi fructiferi şi viţă de vie, în diferite sisteme de producţie şi variante tehnologice.

Programul conex. În cadrul expoziţiei se vor organiza o serie de acţiuni conexe, pe diferite teme: sere şi solarii, fertilizanţi organici şi minerali utilizaţi în culturile horticole, tehnologii durabile în viticultură, sisteme alternative de creştere a animalelor, tehnologii moderne de obţinere a biocombustibililor, noutăţi în mecanizarea agriculturii, prezentări ale companiilor.

La fiecare din pavilioanele expoziţionale, organizate în cadrul TIMAGRALIM 2010, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara participă cu standuri proprii, cu realizări obţinute din activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare.


SALONUL DE MECANIZARE LA USAMVB

La închiderea ediţiei, 22 de firme confirmaseră prezenţa la TimAgralim - Salonul de Mecanizare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole. Acestea sunt: Mewi Import-Export, Ipso România, GEA Westfalia Surge, MAT Craiova, Güttler, Agrocomerţ Holding, Tehnodiesel, Schauer, Tehnofavorit Bonţida, IKR România, Banat Tractor Service, NHR Agropartners, Evoluţia Dan, Oragen Garden, MAP srl, Banat Nova Puls, Alpego, Serosem, Metabond România, Evabelle, Kasz Coop Oradea, Maschio-Gaspardo România.

Dintre firmele participante, Güttler, MAT Craiova şi Alpego au anunţat că vor face demonstraţii în câmp cu utilaje agricole.


Masă rotundă

În cadrul expoziţiei va avea loc masa rotundă cu tema "Oportunitatea creării unui cluster al sectorului agroalimentar în Regiunea Vest", susţinută de dna Raluca Cibu Buzac - director proiecte ADR V Vest şi de conf.dr.ing. Sorin-Tiberiu Bungescu de la USAMVB Timişoara. Va fi prezentat Clusterul Regional Automotive implementat în regiunea V Vest şi Clusterul Innovagreen, implementat în Serbia.

Vizualizat: 538 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?