Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnică agricolă la superlativ în câmpurile de la Fundulea

Publicat: 03 iunie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A cincea ediţie a expoziţiei în câmp AgriPlanta - RomAgroTec se desfăşoară în perioada 4-7 iunie, la Fundulea, în judeţul Călăraşi. Evenimentul reuneşte toţi producătorii şi importatorii de utilaje agricole care activează în prezent pe piaţa românească.

Click pe poza pentru galerie!

Ca şi în anii precedenţi, organizatorul - DLG InterMarketing - a alocat o suprafaţă generoasă (16.000 mp) pentru demonstraţiile practice cu tehnică agricolă de ultimă oră, unde vizitatorii, în special fermierii interesaţi, se vor putea convinge de performanţele în lucru ale maşinilor şi utilajelor agricole înscrise în program. Demonstraţiile din teren vor fi coordonate şi comentate de către Ovidiu Ranta, profesor universitar Catedra de mecanizare a USAMV Cluj-Napoca. Specialistul în mecanizare agricolă ne-a oferit detalii despre noutăţile tehnice care vor fi prezente la expoziţia de la Fundulea.

 

Pe ce suprafaţă se vor desfăşura demonstraţiile şi în ce condiţii?

Ovidiu Ranta: Pentru lucrările solului avem pregătite 10 hectare, suprafaţă împărţită în zona de prelucrare a solului, zona de prelucrare a miriştii şi zona de semănat. Această tematică a fost stabilită în funcţie de numărul agregatelor şi de numărul de participanţi. Va fi repartizată câte o demonstraţie pe zi la lucrările solului, iar la tehnici moderne pentru protecţia plantelor avem pregătite două demonstraţii pe zi la deplasarea pe teren denivelat - “Bumpy Road”.

 

Care sunt beneficiile acestor demonstraţii practice în informarea publicului vizitator?

Ovidiu Ranta: În primul rând este un foarte bun mijloc de comunicare şi de a demonstra sau de a arăta „pe viu” performanţele şi caracteristicile tehnice ale maşinilor direct în câmp, astfel încât fermierii să îşi poată alege tehnologia potrivită în funcţie de specificul zonei în care lucrează şi în funcţie de specificul culturilor. Diferenţa majoră dintre o expoziţie statică şi una dinamică este tocmai acest element - demonstraţiile practice, punându-se maşinile în mişcare, exact acolo unde au fost ele gândite să lucreze; se poate vedea imediat efectul asupra solului sau influenţa asupra plantelor, dacă discutăm de maşinile pentru tratamentele fitosanitare, ceea ce înseamnă cu siguranţă un mijloc mult mai exact de informare şi de documentare în alegerea unei maşini sau a unei tehnologii de către fermier.

 

Care este feedback-ul din partea fermierilor?

Ovidiu Ranta: Există un feedback deosebit de pozitiv, lumea este foarte mulţumită şi sunt foarte mulţi fermieri din toată ţara care vin doar pentru a vedea demonstraţiile. Oamenii vor să vadă maşinile în lucru şi, în general, ei ştiu cam ce îşi doresc. În ziua de astăzi, fermierii români sunt destul de avansaţi în ceea ce priveşte cunoaşterea tehnicii, au ajuns la un nivel la care doresc să facă lucru de fineţe şi atunci vor sa vadă maşinile în lucru.

 

Dezvoltată ca o platformă de comunicare şi networking pentru profesioniştii din agricultură, expoziţia AgriPlanta - RomAgroTec 2015 se desfăşoară pe suprafaţă totală de 60.000 mp, fiind structurată pe mai multe zone: zona de expunere în aer liber, zona de demonstraţii cu maşini agricole şi zona de loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole.

 

PROGRAM DEMO AGRIPLANTA

• “Tractor şi Tractorist” - Vino şi testează-ţi abilităţile în manevrarea tractoarelor (zilnic, între 4 şi 7 iunie)

• Demonstraţii comentate cu maşini agricole în acţiune (zilnic, între 4 şi 7 iunie):

- de la orele 11.00 şi 15.30: “Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” - maşini de erbicidat testate în condiţii de câmp, pe “Bumpy Road” (simulare teren accidentat)

- de la ora 13.00: “Lucrările solului şi semănat” - prezentare de maşini agricole în lucru pentru tehnologii moderne

NOU! Importanţa tehnologiei în garantarea veniturilor fermierilor şi a calităţii produselor. Ateliere tematice cu aplicabilitate practică.

 

Vizualizat: 588 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?