Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Taxă de mediu 2% pentru substanțe periculoase

Publicat: 20 august 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Mediului propune, într-un proiect de act normativ, o taxă pentru utilizarea substanțelor clasificate ca fiind periculoase pentru mediu.

Click pe poza pentru galerie!

Proiectul pentru modificarea și completarea OUG 196/2005 privind Fondul de mediu prevede „o contribuție de 2% din valoarea substanțelor și preparatelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, cu excepția celor folosite în agriculturăpentru fertilizare, introduse pe piața naționalăde către operatorii economici”.

Pentru aplicarea taxei de mediu, importantă este clasificarea substanțelor. În funcție de această clasificare se va stabili care substanțe folosite petru protecția plantelor vor fi taxate și care nu. Care va fi baza de calcul a acestei taxe? „În cazul introducerii pe piața națională, prin achiziții intraunionale sau importuri de bunuri, în scopul utilizării sau consumului propriu, a substanțelor și preparatelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, baza de calcul la care se aplicăcontribuția reprezintăvaloarea de achiziție, exclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă”, mai prevede proiectul.

Vizualizat: 700 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!