Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Taxă de mediu 2% pentru substanțe periculoase

Publicat: 20 august 2015 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Mediului propune, într-un proiect de act normativ, o taxă pentru utilizarea substanțelor clasificate ca fiind periculoase pentru mediu.

Click pe poza pentru galerie!

Proiectul pentru modificarea și completarea OUG 196/2005 privind Fondul de mediu prevede „o contribuție de 2% din valoarea substanțelor și preparatelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, cu excepția celor folosite în agriculturăpentru fertilizare, introduse pe piața naționalăde către operatorii economici”.

Pentru aplicarea taxei de mediu, importantă este clasificarea substanțelor. În funcție de această clasificare se va stabili care substanțe folosite petru protecția plantelor vor fi taxate și care nu. Care va fi baza de calcul a acestei taxe? „În cazul introducerii pe piața națională, prin achiziții intraunionale sau importuri de bunuri, în scopul utilizării sau consumului propriu, a substanțelor și preparatelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu, baza de calcul la care se aplicăcontribuția reprezintăvaloarea de achiziție, exclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă”, mai prevede proiectul.

Vizualizat: 606 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?