Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SUBVENȚII FĂRĂ VIZA ASOCIAȚIILOR!

Publicat: 22 februarie 2016 - 08:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noua versiune a Ordinului 619/2015, care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plată din agricultură, elimină adeverința emisă de asociație dintre actele pe care crescătorii de animale care solicită ajutorul național tranzitoriu (ANT) trebuie să le depună la APIA odată cu cererea unică de plată pe 2016.

Click pe poza pentru galerie!

Adeverința prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine, respectiv ovine/caprine al solicitantului era eliberată gratuit de către o organizație a crescătorilor de animale recunoscută de MADR. Adeverințele trebuiau date fermierilor gratuit, însă mai toate asociațiile au condiționat eliberarea adeverinței de înscriere și de plata cotizației, singura sursă de supraviețuire pentru cele mai multe organizații ale crescătorilor de animale.

 

„Asociațiile fermierilor sunt îngropate!”

Reprezentanții crescătorilor de animale au insistat la discuțiile cu ministrul Agriculturii să se mențină această obligativitate în lege. Iată argumentele lor:

„Asociațiile fermierilor sunt îngropate prin această modificare. Fără cotizație suntem terminați. Nu putem fi de acord cu această modificare în criteriile de eligibilitate pentru subvenție”, spune Iacob Boca, președintele Asociației Crescătorilor de Taurine Mureș.

„Asociațiile se desființează și Ministerul Agriculturii va discuta cu un milion de fermieri. Asociațiile trăiesc din cotizații. Nu se iau bani pentru adeverințe, dar fermierul achită cotizația. Membrii Federației Oierilor de Munte au votat o cotizație anuală de un leu pe cap de animal. Până la urmă, toată lumea plătește 50 de bani. Că sunt asociații care fac nereguli, pădure fără uscături nu există. Românul nu are și nu a avut simpatie pentru asociere. Știu eu cât am muncit ca să-i conving pe fermieri. Cinci ani am dus Federația Oierilor de Munte din buzunarul meu (...)”, este revoltat și Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 610 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
incasatori nu asociatii
|
02. 22, 2016. Monday 21:37
ce fac pentru fermieri afara de a incasa cotizatii ???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?