Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SUBVENȚII FĂRĂ VIZA ASOCIAȚIILOR!

Publicat: 22 februarie 2016 - 08:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noua versiune a Ordinului 619/2015, care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plată din agricultură, elimină adeverința emisă de asociație dintre actele pe care crescătorii de animale care solicită ajutorul național tranzitoriu (ANT) trebuie să le depună la APIA odată cu cererea unică de plată pe 2016.

Click pe poza pentru galerie!

Adeverința prin care se recunoaște statutul de crescător de bovine, respectiv ovine/caprine al solicitantului era eliberată gratuit de către o organizație a crescătorilor de animale recunoscută de MADR. Adeverințele trebuiau date fermierilor gratuit, însă mai toate asociațiile au condiționat eliberarea adeverinței de înscriere și de plata cotizației, singura sursă de supraviețuire pentru cele mai multe organizații ale crescătorilor de animale.

 

„Asociațiile fermierilor sunt îngropate!”

Reprezentanții crescătorilor de animale au insistat la discuțiile cu ministrul Agriculturii să se mențină această obligativitate în lege. Iată argumentele lor:

„Asociațiile fermierilor sunt îngropate prin această modificare. Fără cotizație suntem terminați. Nu putem fi de acord cu această modificare în criteriile de eligibilitate pentru subvenție”, spune Iacob Boca, președintele Asociației Crescătorilor de Taurine Mureș.

„Asociațiile se desființează și Ministerul Agriculturii va discuta cu un milion de fermieri. Asociațiile trăiesc din cotizații. Nu se iau bani pentru adeverințe, dar fermierul achită cotizația. Membrii Federației Oierilor de Munte au votat o cotizație anuală de un leu pe cap de animal. Până la urmă, toată lumea plătește 50 de bani. Că sunt asociații care fac nereguli, pădure fără uscături nu există. Românul nu are și nu a avut simpatie pentru asociere. Știu eu cât am muncit ca să-i conving pe fermieri. Cinci ani am dus Federația Oierilor de Munte din buzunarul meu (...)”, este revoltat și Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 445 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
incasatori nu asociatii
|
02. 22, 2016. Monday 21:37
ce fac pentru fermieri afara de a incasa cotizatii ???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?