Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Subvenții 2016: Documente obligatorii pentru APIA!

Publicat: 23 martie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Formularul cererii unice de plată pe 2016 are 50 de pagini, mai mult cu 8 pagini față de anul trecut. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început să preia cereri pentru subvenții de pe 1 martie, iar fermierii mai pot depune cereri fără penalități până pe 16 mai 2016. Pentru cererile depuse până pe 10 iunie 2016, fermierii vor fi penalizați cu 1% din subvenții pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Click pe poza pentru galerie!

În prima săptămână din martie, APIA a preluat cereri de plată doar de la fermierii care exploatează maxim 10 ha și care nu dețin și animale. Din 6 martie pot depune cererile și fermierii care au exploatații ce depășesc 10 ha, iar din 15 martie pot fi preluate și cererile crescătorilor de animale.
Ce acte trebuie să aibă fermierii la ei când completează cererea pentru subvenția pe suprafață?
- copie de pe CI/BI/pașaport/certificat înregistrare la Registrul Comerțului/ Certificat de înregistrare fiscală, după caz; în cazul reprezentantului, copie de pe datele de identificare, respectiv CI/ BI/ pașaport;
- dovada deținerii unui cont bancar activ pe teritoriul României;
- adeverința conform înscrisurilor din Registrul Agricol, aferente anului de cerere 2016, care se completează pe baza modelului - cadru prevăzut de OMADR 234/2016;
- copie conform cu originalul la contractul de închiriere/concesiune a suprafeței agricole, încheiat între fermier și unitățile administrativ - teritoriale, după caz;
- copie conform cu originalul la contractul de închiriere/concesiune a suprafeței agricole, încheiat între fermier și Agenția Domeniilor Statului, după caz;
- un dosar plic.

Atenție la adeverința de la Registrul Agricol!
„Vin adeverințe de la Registrul Agricol incomplete. Fiind singurul document pe care îl cere APIA, e important să fie complet. Toate proprietățile trebuie defalcate la nivel de bloc fizic”, a atras atenția șeful APIA, Florin Faur, la o întâlnire cu fermierii din Timiș, în prima săptămână din martie.
„Mai sunt unele primării care nu avizează adeverința pe zona de inspector fiscal, deși scrie în subsolul acestui document, aprobat de Ministerul Agriculturii, că eliberarea adeverinței nu depinde de plata impozitelor locale”, a mai spus Faur.
Șeful APIA Timiș îi sfătuiește pe fermieri să sesizeze Agenția dacă au probleme legate de adeverințele eliberate de primării, ca să poată colabora cu primăriile pentru a clarifica aceste aspecte.


Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 - 31 martie 2016

Vizualizat: 573 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?