Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Subvenții 2015: Plăți cuplate în zootehnie

Publicat: 17 aprilie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 2015, sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) se acordă fermierilor activi care cresc:

- vaci de lapte: pentru min. 10 și max. 250 vaci de lapte înscrise în Registrul Genealogic al rasei. Solicitanții trebuie să aibă un contract de livrare a laptelui valabil minimum 6 luni de la data depunerii cererii de plată și documente fiscale care să ateste livrarea laptelui și/sau copie de pe carnetul de comercializare, în cazul vânzărilor directe;

Click pe poza pentru galerie!

- bivolițe de lapte: pentru max. 100 femele care au fătat cel puțin o dată, înscrise în Registrul Genealogic al rasei;

- taurine de carne: pentru min. 10 și max. 250 capete vaci și tineret din rase de carne și/sau metiși și tauri din rase de carne. Tineretul și metișii vor primi 75%, respectiv 50% din cuantumul sprijinului acordat pentru vaci și tauri din rase de carne.

- ovine: pentru min. 150 și max. 600 capete femele ovine și/sau berbeci de reproducție, cu vârsta de minimum 1 an la 31 martie a anului de solicitare a SCZ și max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru berbecii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru berbecii de reproducție și anual pentru femele ovine. Obligația ca ovinele/berbecii pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din anul de cerere 2016.

„Noi am propus să se acorde acest sprijin crescătorilor care au între 50 și 1.000 de capete. Nu putem, trebuie să notificăm Bruxelles, ni s-a spus. Și tot ei, cei din Minister, au notificat Comisia să fie acordat sprijinul cuplat fermierilor care au între 150 și 600 de capete. În felul acesta, vor fi ajutați mai puțini fermieri”, spune Ionică Nechifor, secretar general Federația Romovis.

- caprine: pentru min. 50 și max. 500 capete femele ovine și/sau țapi de reproducție, de min. 1 an la 31 martie a anului de solicitare a SCZ și max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru țapii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru țapii de reproducție și anual pentru femele caprine. Obligația ca animalele pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din 2016.

- viermi de mătase: pentru achiziția de cutii de câte 10 gr. a câte 20.000 ouă eclozionabile/cutie de la unități autorizate sanitar veterinar și au contract de livrare pentru minimum 15 kg gogoși crude pentru fiecare cutie de 10 gr. ouă.

Vizualizat: 622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!