Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Subvenții 2015: Plăți cuplate în zootehnie

Publicat: 17 aprilie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din 2015, sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) se acordă fermierilor activi care cresc:

- vaci de lapte: pentru min. 10 și max. 250 vaci de lapte înscrise în Registrul Genealogic al rasei. Solicitanții trebuie să aibă un contract de livrare a laptelui valabil minimum 6 luni de la data depunerii cererii de plată și documente fiscale care să ateste livrarea laptelui și/sau copie de pe carnetul de comercializare, în cazul vânzărilor directe;

Click pe poza pentru galerie!

- bivolițe de lapte: pentru max. 100 femele care au fătat cel puțin o dată, înscrise în Registrul Genealogic al rasei;

- taurine de carne: pentru min. 10 și max. 250 capete vaci și tineret din rase de carne și/sau metiși și tauri din rase de carne. Tineretul și metișii vor primi 75%, respectiv 50% din cuantumul sprijinului acordat pentru vaci și tauri din rase de carne.

- ovine: pentru min. 150 și max. 600 capete femele ovine și/sau berbeci de reproducție, cu vârsta de minimum 1 an la 31 martie a anului de solicitare a SCZ și max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru berbecii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru berbecii de reproducție și anual pentru femele ovine. Obligația ca ovinele/berbecii pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din anul de cerere 2016.

„Noi am propus să se acorde acest sprijin crescătorilor care au între 50 și 1.000 de capete. Nu putem, trebuie să notificăm Bruxelles, ni s-a spus. Și tot ei, cei din Minister, au notificat Comisia să fie acordat sprijinul cuplat fermierilor care au între 150 și 600 de capete. În felul acesta, vor fi ajutați mai puțini fermieri”, spune Ionică Nechifor, secretar general Federația Romovis.

- caprine: pentru min. 50 și max. 500 capete femele ovine și/sau țapi de reproducție, de min. 1 an la 31 martie a anului de solicitare a SCZ și max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru țapii de reproducție la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru țapii de reproducție și anual pentru femele caprine. Obligația ca animalele pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din 2016.

- viermi de mătase: pentru achiziția de cutii de câte 10 gr. a câte 20.000 ouă eclozionabile/cutie de la unități autorizate sanitar veterinar și au contract de livrare pentru minimum 15 kg gogoși crude pentru fiecare cutie de 10 gr. ouă.

Vizualizat: 713 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?